Ulaşım

Mazda ilk elektrikli otomobilini gelecek ay tanıtacak

mazda elektrikli otomobil

Mazda, elektrikli otomobil çıkarma sözünü yerine getirmek adına adımlarını somutlaştırıyor. Japon otomotiv devi, ilk tam elektrikli otomobilini gelecek ay Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Mazda’nın bu otomobili gelecek yıl içinde yollara çıkarması öngörülüyor. Şirket, önümüzdeki dönemde katalogunun geri kalanına da elektrikli modeller eklemeyi planlıyor.

Mazda’nın Tokyo’da sergileyeceği elektrikli otomobille ilgili bilinenler oldukça sınırlı. Sadece şirketin tamamen yeni bir modeli gözler önüne çıkaracağı biliniyor. Mazda, geçtiğimiz ay CX-5 SUV’sine benzeyen elektrikli bir prototipi Norveç’te test etmişti. Tokyo’da gösterilecek otomobilin bu prototipe benzeyip benzemeyeceği konusunda şu an için ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Mazda’nın ilk elektrikli otomobili, şirketin Toyota ile yaptığı elektrikli otomobil işbirliğinden bağımsız bir çalışma. Otomobilin Kuzey Amerika’da satılacak versiyonlarında bir mesafe artırıcının bulunacağı söyleniyor. Tam elektrikli modeller Avrupa ve Asya’daki müşterilere uygun olsa da, Kuzey Amerika’da sürücüler genellikle daha uzun yol katedebilen elektrikli araçlara ihtiyaç duyuyor.

Mazda elektrikli otomobil pazarında uzun vadeli planlara sahip

Mazda’nın ilk elektrikli otomobili, şirketin daha çevre dostu ve ekonomik araçlar yapma planıyla da örtüşüyor. Şirket yeni otomobiliyle Avrupa ve ABD’nin Kaliforniya eyaletinde sıkılaştıran karbondioksit salınımı standartlarını da karşılamayı hedefliyor.

Mazda elektrikli otomobil pazarıyla ilgili uzun vadeli planlara sahip. Şirket, 2030 veya en geç 2035 itibarıyla katalogundaki tüm otomobillerin hibrit veya elektrikli motor taşımasını amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER