Teknoloji

Magic Leap yeni artırılmış gerçeklik başlığı için 500 milyon dolar kaynak buldu

meta magic leap 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Magic Leap, 500 milyon dolarlık yeni bir kaynak sağladığını ve bu kaynak sayesinde Magic Leap 2 adını taşıyan artırılmış gerçeklik başlığını önümüzdeki yıl duyurabileceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, başlığın ilk olarak belirli bir kullanıcı grubunun erişimine açılacağı ifade edildi.

Magic Leap CEO’su Peggy Johnson, yeni kaynak sayesinde şirketin finansal esnekliğinin yüksek bir seviyeye ulaştığını belirtti. Johnson, alanında lider olan artırılmış gerçeklik teknolojilerini geliştirmek ve daha da büyümek için gerekli kaynaklara sahip  olduklarını da sözlerine ekledi.

Magic Leap yola gizemli bir artırılmış gerçeklik girişimi olarak çıkmış ve son kullanıcı dostu başlığı için kısa sürede 3 milyar dolar yatırım almıştı. Başlığın Magic Leap 1 olan adı daha sonrasında kurumsal kullanıcıları cezbetmek amacıyla Magic Leap One Creator Edition olarak değiştirilmişti. 2020’de neredeyse 1000 kişiyi işten çıkaran şirketin tüketici birimini kapatacağı iddiası gündeme gelmişti. Şirketin kurucularından biri olan CEO Rony Abovitz de 2020’nin temmuz ayında şirketten ayrılmıştı.

Peggy Johnson, nisan ayında yaptığı açıklamada ikinci nesil başlığın yüzde 20 daha hafif olacağını ve görüş açısının ikiye katlanacağını belirtmişti. Johnson, şimdi de Magic Leap 2’nin kurumsal kullanım için tasarlanan en hafif ve küçük cihaz olacağını ve artırılmış gerçeklik kullanımını yaygınlaştıracağını dile getirdi.

Magic Leap 2 duyurusunu yapan Peggy Johnson, CEO olarak ilk yılını da değerlendirdi. Farklı sektörlerde artırılmış gerçeklik teknolojisine olan ilginin arttığını söyleyen Johnson, 2024’ün sonuna kadar AR/VR pazarının büyüklüğünün 140 milyar doları bulacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER