Teknoloji

Yeni MacBook dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macbook-2015-100315-4

Apple Watch için 9 Mart tarihinde düzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni MacBook, Apple’ın söz verdiği üzere bugün itibarıyla satışa sunuldu. Dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunulan yeni MacBook ince profili ve sadece 3.5 mm. kulaklık jakı ile USB-C portu barındırmasıyla epey dikkat çekmişti.

Bugün Apple Watch için ön siparişler de alınmaya başlanıyor. Bu nedenle Apple Online Store sabah saatlerinde dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Türkiye’de de kapalıydı. Mağaza tekrar açıldığında ana sayfanın tepesini Apple Watch değil, Türkiye’de de bugün itibarıyla satışa sunulan MacBook süslüyordu.

MacBook’un gümüş, altın ve uzay grisi renk seçenekleri bulunuyor. 256 GB dahili flaş depolama, 1.1 GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemci, 8 GB RAM, Intel HD Graphics 5300 gibi bileşenlere sahip olan temel konfigürasyonun fiyatı 4299 TL olarak belirlenmişti. 512 GB dahili flaş depolama, 1.2 GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemci, 8 GB bellek, Intel HD Graphics 5300 grafik işlemci birimli versiyon da 5299 TL’lik fiyat etiketiyle sunuluyor.

[quote_right]YENİ MACBOOK İÇİN TÜRKİYE ONLINE MAĞAZASINDA GÖNDERİM SÜRESİ 3-4 HAFTA OLARAK VERİLİYOR.[/quote_right]

Her bir renk veya konfigürasyon için gönderim süresi 3-4 hafta olarak veriliyor. Ancak Apple’ın verdiği bu süreler en kötü senaryolar da göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Eğer her şey yolunda giderse, bugün bir MacBook siparişi verirseniz 7-10 gün içinde elinize ulaşması durumu söz konusu olabilir.macbook-2015-100315-5

MacBook’un satışa sunulmasından hemen önce yurt dışındaki çeşitli teknoloji yayınlarında MacBook incelemeleri görmeye başladık. Bu incelemelerde MacBook’un tasarımı, malzeme kalitesi ve ekranı olumlu yorumlar alırken, Core M işlemcinin günlük işlerin ötesinde; video yapımı, grafik düzenleme gibi işler için pek yeterli olmadığı, aynı zamanda sadece USB-C portu ile idare etmenin pek kolay olmadığı dile getiriliyor.

İLGİLİ HABERLER