Manşetler

Apple 12 inç Retina ekranlı yeni MacBook’u duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-macbook-altin-12-inc

Akıllı saati Apple Watch’a dair yeni detayları açıklamak için düzenlediği etkinlikte kamuoyunu son gelişmelerden de haberdar eden Apple, daha önce gün yüzü görmemiş biri ürünü de görücüye çıkarttı. Şirketin şu an için sadece “MacBook” şeklinde lanse ettiği yeni dizüstü bilgisayarı, 0.907 gramlık ağırlığıyla şirketin en hafif MacBook Air modellerinin yerini almaya hazır gözüküyor. 13.1 mm. kalınlığındaki MacBook, 11 inç MacBook Air’e kıyasla yüzde 24 daha ince olmasıyla da dikkat çekiyor. Dizüstü bilgisayarın klavyesinde sunulan yeni “kelebek mekanizması” sayesinde daha gelişmiş ve daha kesin bir yazı yazma deneyiminin sağlanması amaçlanıyor. Klavyede her tuş için ayrı bir LED aydınlatmanın bulunması ise MacBook’un iyice hafiflemesini sağlıyor.

Yeni MacBook’ta 2304 x 1440 piksel çözünürlüğünde 12 inç Retina ekran bulunuyor. Şirketten verilen bilgiye göre, bu ekran geçmiş versiyonlara kıyasla yüzde 30 daha az güç tüketiyor. Touchpad de MacBook ile yenilenen unsurlar arasında yer alıyor. Dört köşesinin her birinde güç sensörü barındıran touchpad’in “tıklama hissiyatı” yazılımsal olarak sağlanıyor. Böylelikle MacBook basınç hassasiyeti kazanıyor. Bu da touchpad’in ForceClick olarak anılan ve tıklamayla yapılabilecekleri geliştiren yetenekler edinmesinin önünü açıyor.

12 inç Retina ekranlı MacBook’un kenarına bakıldığında, beklendiği gibi, USB Type-C konnektörünün bulunduğu görülüyor. Böylelikle MacBook, çift taraflı kullanılabilen yeni USB standardını barındıran ilk dizüstü bilgisayar olma unvanını kazanıyor. Intel Core M Broadwell işlemciye sahip olan MacBook’ta fana ihtiyaç duyulmuyor. Ana kartın da diğer MacBook modellerine göre yüzde 67 oranında küçültülmüş olması dikkat çekiyor.

Yeni MacBook’ta potansiyel müşterilere altın rengi, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri sunulacak. Cihaz 10 Nisanda 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Sahnede Apple adına yeni MacBook’un tanıtımını yapan Phil Schiller, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın verilerine göre, MacBook’un dünyanın enerji bakımından en verimli dizüstü bilgisayarı olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

Güncelleme: Yeni MacBook Türkiye’de 4299 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER