Teknoloji

MacBook Air klavyesinde bazı işlevler için yeni tuşlar var

apple macbook air klavye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın MacBook Air dizüstü bilgisayarı dün akşamki etkinlikte tanıtılan M1 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi oldu. Sevilen dizüstü bilgisayar dışarıdan bakıldığında Intel işlemcili muadillerinden farklı görünmüyor. Ancak kapağını kaldırdığınızda alıştığınız klavyede bazı tuşların değiştiğini göreceksiniz. Apple yeni MacBook Air’da Spotlight, Rahatsız Etme ve Dikte için özel kestirme tuşları eklemiş.

MacBook Air klavyesinde yapılan en son işlevsel değişiklik ekran kilidini açma veya ödemeleri doğrulama gibi işlemler için eklenen Touch ID parmak izi okuyucu olmuştu. Bu değişiklikle daha ileri gidiliyor, klavye arka aydınlatması için parlaklık ayarı tuşları ve macOS’in SpringBoard’dan esinlenen uygulama başlatıcısı Launchpad için var olan tuş kaldırılıyor. Değişikliği ilk olarak Bloomberg muhabiri Mark Gurman, attığı tweet ile duyurdu.

Bu fonksiyonların her biri kullanım için klavye komutlarına veya Bildirim Merkezine erişime ihtiyaç duyuyordu. Değişiklikle bunlara erişim daha kolay hâle gelecek. Ne klavye parlaklık ayarı tuşlarını ne de Launchpad tuşunu neredeyse hiç kullanmıyorum. Bu nedenle Apple’ın yaptığı bu değişiklik kullanıcı deneyimini fazla etkilemeyecektir. Tersine, daha sık kullanılan işlevler için kestirmeleri sunması sayesinde bu tuşlar klavyede daha çok kullanılır hâle gelecektir.

Eğer bu yeni tuşların nasıl çalıştığını bizzat deneyimlemek isterseniz, Apple M1 işlemcili MacBook Air, 10999 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de siparişe sunuldu.

İLGİLİ HABERLER