Teknoloji

Mac Pro 1000 gündür yenilenmiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mac pro13 Eylül 2016’nın da geride kalmasıyla birlikte Apple’ın portföyündeki ürünlerden biri için dikkate değer bir kilometre taşı geçilmiş oldu. Cupertino merkezli şirket, 1000 gün önce sıra dışı Mac Pro bilgisayarının ilk versiyonunu gün yüzüne çıkarmıştı. Bu versiyonu bugüne kadar takip eden yeni bir sürüm olmadı.

Apple’ın ürün portföyünde farklı bir yer işgal eden bilgisayar, 19 Aralık 2013’te gün yüzüne çıkmıştı. Şirket, cihazla Mac’in yüksek performansına ihtiyaç duyan programcıları ve video yapımıyla ilgilenen profesyonelleri yakalamayı amaçlamıştı. Bugün itibarıyla bilgisayarı satın alanlar, iki yıl sonra beş yaşını doldurmuş bir bilgisayarla baş başa kalacak. Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller, daha önce yaptığı açıklamalarda 5 yıllık bir PC kullanmanın “gerçekten üzücü” olduğunu belirtmişti.

Ancak Apple’ın portföyünde daha uzun süredir dokunulmayan başka bir ürün de bulunuyor. 2012’nin haziran ayında piyasaya çıkan ve Retina ekranı olmayan MacBook Pro, 1555 gündür şirketin envanterinde yer alıyor.

Mac Pro 2016 sona ermeden güncellenebilir

Apple’ın Mac serisini bu yıl içinde yenilemesi bekleniyor. Bu yenileme hamlesi çerçevesinde MacBook Pro’nun da yeni bir tasarıma kavuşması öngörülüyor. Şirketin bu girişiminden Mac Pro’nun da payına da bir şeylerin düşebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER