Teknoloji

M1 Ultra’lı Mac Studio’nun neden daha ağır olduğuna dair Apple açıklaması

mac studio

Apple, yeni Mac Studio bilgisayarı için teknik özellik sayfalarını yayınladığında, yeni M1 Ultra çipli sürümün M1 Max’li sürümden 900 gram kadar daha ağır olduğu görüldü. Apple’ın belirttiğine göre, M1 Ultra temelde birbirine yapışmış iki M1 Max işlemci olsa da, ağırlık farkının nedeni bu değil. Görünüşe göre bu durum bilgisayarın termal sistemlerinde kullanılan metalden kaynaklanıyor.

Şirketin The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, her iki versiyon da aynı 370W güç kaynağına sahip. Aradaki ağırlık farkı ise, M1 Ultra’nın daha büyük bir bakır termal modüle, M1 Max’in ise bir alüminyum soğutucuya sahip olmasından kaynaklanıyor.

m1 ultra mac studio

Anlaşıldığı üzere, M1 Ultra’nın daha güçlü bir güç kaynağı gerektirmesi veya soğutmayı daha verimli şekilde yapmak için daha güçlü fanlar kullanılması ağırlık farkının esas nedenleri değil. Bu versiyonun içinde daha ağır bir metal var. Oda sıcaklığındaki bakır, santimetreküp başına 8.96 gram gelirken, alüminyum ise 2.70 gram ile daha ince bir yapıya sahip. Bu, soğutucuların tasarımı tamamen aynıysa, bakır versiyonun alüminyumdan üç kat daha ağır olacağı anlamına geliyor.

Bu arada bakır kullanımının tek başına alüminyumdan daha iyi olmadığını belirtmekte fayda var. Her şey gerçekten tasarımla ilgili görünüyor. Ultra sürümünde herhangi bir tasarım değişikliği olup olmadığını görmek için muhtemelen birilerinin bilgisayarın iki sürümünü sökmesini ve içlerini açmasını beklememiz gerekecek. Ancak şimdilik M1 Ultra’nın eklenen ağırlığının malzeme seçimlerine bağlı olduğunu görüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER