Teknoloji

LumiWatch akıllı saatlere yeni bir soluk getirmeyi vadediyor

Mevcut akıllı saatlerin sunduğu mevcut imkanlar ve deneyim, kimi kullanıcılar tarafından yetersiz bulunuyor. Özellikle ekranın küçüklüğü ve akıllı saat uygulamalarının işlev bakımından geri kalması, şikayet edilen unsurlar arasında başı çekiyor. Ancak LumiWatch isimli akıllı saat prototipi, söz konusu şikayetleri ortadan kaldıracak farklı bir deneyim vadediyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar tarafından hazırlanan prototip, kullanıcıların derisinin üzerine interaktif bir arayüz yansıtıyor. Böylelikle insanların kolları bir dokunmatik ekrana dönüşüyor. Prototipi geliştiren araştırmacılar, kullanılan projeksiyon teknolojisiyle mevcut akıllı saat ekranlarının 5 katı büyüklüğünde bir alana ulaşıldığına dikkat çekiyor.

lumiwatchLazer projektörün yanı sıra derinlik sensörü kurulumu bulunan akıllı saatin bilgileri yansıttığı yüzeyle de, tıpkı normal bir ekranmış gibi, etkileşime geçilebiliyor. Prototipte alışılagelmiş formatta bir ekran bulunmuyor. Ancak 50 mm. kasada bir pil, ana devre ve kırmızı, mavi ve yeşil lazerler bulunuyor. 15 lumenlik lazer projektör, dışarıdayken de görülebilecek bir parlaklık sağlıyor. Yansıtılan alanın büyüklüğü ise 40 santimetrekareye kadar ulaşabiliyor.

Akıllı saatin kalbinde dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 768 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Android 5.1 işletim sistemiyle çalışan saat, enerjisini 740 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 1 saati aşkın bir süre boyunca aralıksız projeksiyon yapabilen saatin normal kullanımla tek bir şarjla günü tamamlayabileceği belirtiliyor. Bluetooth ve Wi-Fi desteği de saatin özellikleri arasında yer alıyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi, LumiWatch prototipini geliştirirken Çin merkezli ASU Tech isimli şirketle birlikte çalıştı. Prototipin öngörülen fiyatının 600 dolar olması ise LumiWatch’un mevcut akıllı saatlerle fiyat bakımından rekabet edebileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER