Eğlence

Lost Ark’tan Steam’de hızlı başlangıç

lost ark
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lost Ark, herkes açılmasının ardından sadece 24 saat içinde Steam’de 1 milyon anlık oyuncu sayısını geçti. Oyun, anlık oyuncu sayısı itibarıyla Steam’in en çok oynanan ikinci oyunu oldu.

Diablo tarzı bir MMO oyunu olan Lost Ark’ı Amazon Games, Smilegate RPG işe iş birliğine giderek yerelleştirmiş ve ABD, Avrupa gibi yerlerde yayınlanmasını sağlamıştı. Oyun kısa süre içinde Steam’in çok oynananlar listesinin gediklileri Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2’yi anlık oyuncu sayısı konusunda geride bırakmayı başarmıştı.

Gördüğü büyük ilgi, Lost Ark’ın sunucu problemleri yaşamasına ve oyunu oynamak için sıra beklenmesine de yol açmıştı. Oyun, 1 milyon 311 bin 842 anlık oyuncu sayısıyla Hem CS:GO’nun hem de Dota 2’nin zirvelerini geride bırakmayı başardı. Söz konusu sayının ne kadarının gerçekte oyunları oynayanları ne kadarının sunucuda sıra bekleyenleri temsil ettiği bilinmiyor.

Oyun anlık oyuncu sayısı sıralamasında PUBG’nin hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor. PUBG’nin anlık oyuncu sayısı rekoru 3 milyon 257 bin 248 kişi olmuştu. Amazon Games’ten çıkan bir diğer oyun olan New World ise dört ay önce 913 bin 634 oyuncuya ulaşmıştı.

2019’da Güney Kore’de yayınlanan Lost Ark, Güney Kore’nin yanı sıra Rusya ve Japonya’da da milyonlarca oyuncu Lost Ark’ı oynuyor. Oyun, Twitch’te de listelerin zirvesine yerleşmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER