Teknoloji

Logitech Ustream’e canlı yayın yapan Broadcaster Wi-Fi Webcam’i tanıttı

Logitech, Broadcaster Wi-Fi Webcam adlı yeni ürünün tanıttı. Bu ürün adından da anlaşılacağı üzere kablosuz bağlantı desteğiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca video akışı ve video oluşturma konusunda kullanıcılara yeni olanaklar sunuyor. Videoyla profesyonel olarak uğraşanlar, blog yazarları veya amatör kullanıcılar bu yeni web kamerasıyla canlı video akışı oluşturma, iki farklı açıdan video çekebilme veya Mac bilgisayarından görüntülü sohbet edebilme gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Logitech Broadcaster Wi-Fi Webcam ile Ustream’e doğrudan canlı yayın yapılabilir; iPad, iPhone veya Mac videoları görüntülemek ve kontrol etmek için kullanılabilir. Logitech Broadcaster ayrıca Mac’in dahili kamerasının ötesinde içerik yakalayarak videolara bütünleyici bir perspektif katıyor, ikinci bir kamera işlevi görüyor. Kablosuz bağlantı desteği istenen her açıdan çekim yapmayı mümkün kılıyor. İki farklı açıdan yaptığınız çekimleri daha sonra bir araya getirebilri ve ortaya etkileyici bir video çıkarabilirsiniz.

Logitech Broadcaster Wi-Fi WebCam FaceTime, iChat, Mac için Skype gibi yazılımlarla çalışabiliyor, üzerinde yer alan bir tuş sayesinde Mac’in entegre FaceTime kamerasıyla ve Logitech’in kablosuz akışı arasında geçiş sağlanıyor. Bu sayede görüşme yaparken farklı açılar arasıdna geçiş yapabilir, böylelikle özellikle uzaktan sunum yaparken iki farklı açıdan çekim yapmanın, sunumu yapılan ürünü daha detaylı şekilde gösterme gibi avantajlarını yaşayabilirsiniz.

Kablosuz kayıt özelliği QuickTime ve Photo Booth gibi uygulamaların yanı sıra iMovie ve Final Cut Pro ile de çalışıyor, bu durum çekilen görüntülerin düzenlenip ilgi çekici videoların yaratılabileceği anlamına geliyor. 720p HD çözünürlüğe kadar destekli video kaydı, mono ses ve H.264 formatında gerçekleştiriliyor. 3x dijital zum, harici mikrofon girişi gibi unsurlar da barındıran bu cihazın bataryası Logitech’in belirttiğine göre iki saate kadar çalışma fırsatı sunuyor. Eğer entegre video ışığı çalıştırılırsa bu süre düşüyor.

Logitech Broadcaster Wi-Fi WebCam şu an için sadece Mac bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. Gönderilen basın bülteninde fiyatının 199 avro olduğu belirtiliyor. Türkiye’de ne zaman piyasaya çıkacağı belli olmamakla birlikte yurt dışında ön siparişe sunulduğunu belirtelim.

Galeri: Logitech Broadcaster Wi-Fi Webcam
[nggallery id=1085]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER