Teknoloji

Logitech’ten yüksek çözünürlüklü yeni web kamerası: MX Brio

logitech mx brio

Logitech, profesyoneller ve yayıncılar başta olmak üzere geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden yeni web kamerası MX Brio’yu piyasaya sürdü. 199,99 ABD doları (219,99 sterlin/229 avro) fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulan MX Brio, 4K çözünürlükte 30 fps veya 1080p’de 60 fps video akışı yapabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. F/2.0 diyafram açıklığına ve alüminyum tek parça tasarıma sahip olan bu ürün, kullanıcılara yüksek kaliteli bir görüntüleme deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Logitech MX Brio ile yapay zekâ destekli görüntü iyileştirme

2024 yılı itibarıyla, Logitech’in MX Brio’sunda sunulan yapay zekâ destekli “yüz tabanlı görüntü iyileştirme” özelliği, web kamerasının çerçevesi içindeki yüzünüzün konumunu otomatik olarak tespit edip beyaz dengesini, pozlamayı ve odaklamayı buna göre ayarlayarak öne çıkıyor. Ayrıca, Logitech bu yeni web kamerasının 8,5 megapiksellik sensöründeki piksellerin, önceki amiral gemisi Brio 4K web kamerasına kıyasla %70 daha büyük olduğunu ve donanımsal iyileştirmeler yapıldığını belirtiyor.

MX Brio’nun diğer özellikleri arasında fiziksel bir gizlilik perdesi ve masaüstünüzü doğru bir şekilde göstermek için aşağı eğildiğinde web kamerasının görünümünü otomatik olarak yeniden yönlendiren “Show Mode” bulunuyor. Ayrıca web kamerası, çağrılar sırasında sadece sesinize odaklanan çift yönlü mikrofonlarla donatılmış ve bir bilgisayara bağlanmak için çıkarılabilir bir USB-C kablosu kullanıyor. Ancak, önceki amiral gemisi Brio’nun aksine, Windows Hello yüz tanıma desteği bulunmuyor ve Elgato’nun 299,99 dolar fiyatlı rakip Facecam Pro’su gibi 4K / 60fps’de kayıt yapma özelliği de bulunmuyor.

Kullanıcılar, Logitech’in Options Plus veya G Hub yazılımı aracılığıyla elde edilebilen manuel görüntü kontrolleri sayesinde web kamerasının görüş alanı, pozlama, perde hızı, ISO, renk sıcaklığı, kontrast, doygunluk ve keskinlik gibi unsurları kendileri ayarlayabilirler. MX Brio’da Logi Tune yazılımı aracılığıyla erişilebilen otomatik çerçeveleme özelliği de mevcu..

Logitech’in yeni MX Brio web kamerası bugünden itibaren yurt dışında satışa sunuluyor. Logitech’in MX fareleri ve klavyeleriyle birlikte şirketin MX markalı ürün koleksiyonunu genişletiyor. Bu ürün, özellikle uzaktan çalışma ve profesyonel yayıncılık alanlarında faaliyet gösteren kullanıcılar için ideal bir seçenek oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER