Teknoloji

LinkedIn’de sınav dönemi başlıyor

linkedin hikaye çin

LinkedIn, Yetenek Değerlendirme adını taşıyan küçük sınav özelliğini kullanıma sundu. Belli bir standart çerçevesinde hazırlanan bu küçük sınavlar, kullanıcıların CV’lerine yazdıkları yeteneklere gerçekten sahip olduklarını kanıtlamasına yardımcı olacak. Söz konusu sınavlarda kodlama dilleri, Photoshop ve Excel bilgileri ölçülebilecek.

Bu sınavlarda yüzde 70 veya daha üstü oranda başarı elde edenler, profillerine “onaylanmış yetenek” rozeti ekleyebilecek. LinkedIn bu yeni özelliğinin hem iş arayanlara hem de işe alım yapanlara yardımcı olacağına inanıyor.

“Onaylanmış yetenek” rozeti, LinkedIn kullanıcılarına bağlantıları tarafından verilen yetenek onaylarına kıyasla daha anlamlı bir işaret olarak değerlendirilebilir. Bu sayede işe alım yapanların aradıkları kişiyi daha kolay bulabilecekleri söylenebilir.

LinkedIn bu testleri kullanıcıları ücretsiz ve ilgili LinkedIn Learning kurslarına yönlendirmek için de kullanacak. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Herkesin, geçmişlerinden ve okudukları okullardan bağımsız şekilde, sahip oldukları yeteneklere uygun fırsatlara erişmesini istiyoruz.”

LinkedIn Yetenek Değerlendirme sınavlarıyla pratik bir araç sunuyor

LinkedIn geçtiğimiz yıl kullanıcılarına gerekliliği sorgulanabilir türden çeşitli özellikler sunmuştu. Facebook’un reaksiyon butonlarını kopyalayan şirket, sesli mesaj ve QR kod özelliklerini de kullanıcılarının karşısına çıkarmıştı.

Yetenek Değerlendirme sınavları, bu özelliklere kıyasla daha işlevsel bir araç olacak gibi görünüyor. Şirket, önümüzdeki dönemde bu sınavların sayısını da artırmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER