Teknoloji

LinkedIn iOS uygulaması nedeniyle davayla karşı karşıya

linkedin ios

Apple’ın iOS 14 ile getirdiği pano denetimi özellikleri, geliştiricileri uygulama gizliliği konusunda yeniden düşünmeye teşvik ederken, hukuki problemlerle de karşı karşıya bırakıyor. Reuters’ın haberine göre; Adam Bauer isimli bir iPhone sahibi, LinkedIn iOS uygulamasının telefonun panosuna kopyalanan verileri “gizlice” ve “sıklıkla” okuması nedeniyle LinkedIn’e dava açtı.

Dava dosyasında Microsoft’un sahibi olduğu LinkedIn’in kullanıcılarını gizli gizli izlediği ve bunun Kaliforniya eyalet yasalarına aykırı olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak LinkedIn tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, dava dosyasının incelendiği ifade edildi. Şirketten daha önce yapılan açıklamada, pano verilerinin depolanmadığı veya başka bir yere aktarılmadığı vurgulanmıştı. LinkedIn, iOS uygulaması için 14 Temmuz’da yayınlayacağı güncellemeyle de bu sorunu çözme sözü vermişti.

LinkedIn’in başkan yardımcısı Erran Berger, pano ve kullanıcıların yazdıkları arasında kusurlu bir eşitlik kontrolü gerçekleştirildiğini dile getirmişti.

Bu şikayetin bir grup davasına dönüşmesinin ve daha ilerleyen aşamalara gitmesinin garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Yine de, bu tarz şikayetlerin kullanıcı verilerine erişimin sınırlandırılması konusunda geliştiricilerin üzerindeki baskıyı artıracağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER