Eğlence

Linden Lab Second Life’ın sanal gerçeklik temelli takipçisini daha kapsamlı test edecek

project-sansar-190815

Second Life’ı geliştiren Linden Lab’in oluşturduğu sanal gerçeklik platformunun aktüel gerçekliğe ulaşması tahmin edilenden daha kısa zaman alabilir. Şirket, Project Sansar adını verdiği sanal gerçeklik platformunu kendi bünyesi dışında test etmek adına çalışmalara başladığını duyurdu.

Second Life, kendisine yönelik büyük ilgi yavaş yavaş ortadan kalktıktan sonra bile çekirdek bir kullanıcı grubunu ve istikrarlı bir ekonomiyi korumayı başarmıştı. Linden, geçtiğimiz yıl içinde Second Life’ı Oculus’un geliştirme setlerine yerleştirebilse de, şirketin esas planı eski platformun yanında çalışabilecek tamamen yeni bir sanal gerçeklik ağı oluşturmaktı.

Bu yıl içinde duyurulan ve “Project Sansar” adını taşıyan söz konusu proje, kullanıcıların kendi sanal gerçeklik deneyimlerini oluşturmalarına ve başkalarının sanal gerçeklik deneyimlerini ziyaret etmelerine de izin verecek.

Linden Lab, Project Sansar’ın şirket dışındaki testleri için öncelikli olarak küçük bir gruba davet gönderiyor. Bunun dışındaki detaylar ise Project Sansar’ın halen ilk safhalarında bir proje olduğunu ortaya koyuyor. Linden Lab tarafından yapılan açıklamada, ilk test grubunun şirketin iyi tanıdığı yetenekli üç boyutlu içerik oluşturucularından meydana geldiği belirtildi.

Project Sansar’ın elinde henüz kendisine ait geliştirme araçları bulunmuyor. Dolayısıyla test ekibi Maya modelleme yazılımıyla elde ettikleri sonuçları daha sonrasında oyuna aktaracak. Final sürümünün ise hem kendine ait araçlara sahip olması hem de çok sayıda üçüncü taraf yazılımı desteklemesi bekleniyor.

Görünen o ki, ilk test ekibi Project Sansar’ın en temel fonksiyonlarını değerlendirecek ve kendi oluşturdukları sanal çevrelerini oluşturulan diğer çevrelerle karşılaştıracak.

İLGİLİ HABERLER