Teknoloji

LG’nin yeni UltraFine 4K OLED monitörleri kendi kendine renk kalibrasyonu yapıyor

lg ultrafine oled pro 4k monitör

LG perşembe günü UltraFine OLED Pro monitörlerinin yeni üyelerini duyurdu. Her ne kadar standart bir yenileme gibi görünen ürünler pek heyecanlandırmasa da, yeni paneller fotoğraf ve video düzenleyiciler için benzersiz bir araçla birlikte geliyor.

LG’nin yeni 27 ve 32 inç 4K OLED Pro modelleri (32BP95E ve 27BP95E), panelin daha doğru renkleri gösterecek şekilde otomatik olarak ayarlanabilmesi için ekrandan yayılan ışık miktarını ölçen çıkarılabilir bir kendi kendine kalibrasyon sensörü ile birlikte geliyor. En iyi sonuçlar için, harici ışıkların okumaları çarpıtmasını önlemek için monitöre bir başlık takılabilir.

Ek aygıtın ne zaman kalibre edilmeye başlamasını istediğinizi programlayabilir, ardından üzerinde çalıştığınız projeye göre renklerin ince ayarını yapmak için LG’nin Kalibrasyon Stüdyosu uygulamasına girebilirsiniz. LG, renk kalibratörünün özel yapım profillerle eşleşip eşleşmeyeceğini veya farklı renk uzaylarına ayarlama imkanının olup olmadığını belirtmedi.

Ayrılabilir kalibrasyon sensörünün daha sağlam ve pahalı oaln araçların yerini ne kadar iyi şekilde tutacağını kesin olarak söyleyemeyiz, ancak bu, içerik oluşturucuların ellerinde bulundurması gereken güzel bir özellik gibi görünüyor.

Kolorimetrenin dışında, LG panellerinin hâlâ belirgin bir avantajı var. 1.000.000:1 kontrast oranı, mükemmel siyah seviyeleri ve geniş bir renk gamı gibi avantajları etkinleştiren kendi kendine aydınlatmalı piksellerden oluşan OLED teknolojisi. Yanma potansiyeli gibi bazı dikkat çekici dezavantajları olsa da OLED günümüzün önde gelen ekran teknolojisidir.

Eğer en iyi görüntü kalitesini istiyorsanız ve bütçeniz yeterliyse 32BP95E; 31,5 inç, 3840 x 2160 piksel ekrana sahip. 27BP95E de aynı çözünürlüğe sahip bir 27 inç panelle geliyor. Her ikisi de DCI-P3 renk gamının %99’unu kapsayacak şekilde derecelendirildi, ayrıca HDR400 desteği ve 1 milisaniyelik yanıt süreleri vadediyor. Yenileme hızı açık bir şekilde belirtilmese de, 60Hz olduğu tahmin ediliyor. Bu, oyuncuların hoşuna gitmese de, buradaki birincil hedef kitlesi de onlar değil.

lg ultrafine oled pro 4k monitör

Ekranın ötesinde, bu iki monitör, ince bir profile sahip. Yükseklik, döndürme ve eğme için ayarlanabilirlik sunuyor. Bağlantı noktaları arasında dizüstü bilgisayarınızı şarj etmek için 90 W güç sağlayan bir USB-C girişi, üç adet USB Type-A aşağı akış bağlantı noktası, bir USB Type-A yukarı akış girişi ve çift HDMI bağlantı noktası bulunuyor.

LG bu yeni monitörlerin fiyatlarını açıklamadı, ancak seleflerinin yurt dışında 3000-4000 dolar bandında fiyatlandırıldığını belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER