Eğlence

Spotify podcast platformu için bir servisi daha satın aldı

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast odaklı satın almalarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, bundan altı yıl önce Avustralya’da kurulan ve radyo programlarının podcast’e dönüştürülerek para kazanmasını sağlayan Whooshaka isimli servisi satın aldı.

Spotify’ın bünyesinde Megaphone isimli bir podcast hosting servisi mevcut. Şirketten yapılan açıklamada, bazı Avustralyalı radyo istasyonlarının Megaphone’u kullandığı ve Whooshaka’nın radyo teknolojisinin de Megaphone’a entegre edileceği belirtildi.

Radyo kanalları canlı yayınları kaydettikten sonra Whooshaka’yı kullanarak programı düzenleyebilecek ve reklamları kaldırabilecek. Burada düzenlenen içerikler Megaphone’a yüklenebilecek ve Spotify’da reklam ağı üzerinden içeriklerin para getirmesini sağlayacak.

Spotify’ın sesin geleceğiyle ilgili vizyonu açısından bu satın alma oldukça mantıklı görünüyor. Şirketin CEO’su Daniel Ek, daha önce yaptığı bir açıklamada geleneksel radyonun ölmek üzerinde olduğu belirtilmiş ve radyo programlarının farklı bir düzleme geçeceğini dile getirmişti. Ek, bu dönüşümde Spotify’ın tercih edilen platform olması için çalıştıklarını da ifade etmişti.

Spotify, radyo programlarının podcast’e dönüştürülmesinin ardından reklamlarla bu programlara para kazandırma konusunda da önemli bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Radyo sektöründe iHeart Radio gibi şirketlerin de bu alana yatırım yaptıklarını ve Spotify’ı bir rekabetin beklediğini belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER