Teknoloji

LG webOS Auto platformunu sesli asistanla güçlendiriyor

lg webos auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, webOS Auto platformunu geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Platform için Microsoft ile işbirliği yapan şirket, sistemi güçlendirmek için iki iş ortağıyla daha anlaştı. Cerence ve Luxoft, LG’nin webOS platformundaki yeni iş ortakları oldu.

Nuance’in içinden çıkan bir şirket olan Cerence, ses tanıma konusunda uzun süredir çalışmalar yapıyor. iOS 11’den önceki sürümlerde Siri’nin arkasında da Cerence teknolojisi bulunuyordu. Bu işbirliği kapsamında, Cerence ARK platformunun kullanıldığı yeni bir sesli asistan geliştirilecek.

Sesli asistan ile otomobillerde pek çok şeyi kontrol etmek mümkün olacak. Hem multimedya araçları hem de navigasyon sistemi, asistan sayesinde sesli komutlarla yönetilebilecek. LG ve Cerence tarafından hazırlanan sistem, araç içi bilgi ve eğlence sistemi üreticilerine ulaştırılacak.

LG webOS Auto için önemli şirketlerle çalışıyor

Luxoft ile yapılan işbirliği ise webOS Auto platformunu dijital kokpit özellikleriyle geliştirmeye odaklanacak. Bu sistemin özel ulaşım servisleri tarafından kullanılmasını hedefleyen LG, filo operatörlerinin ve otomobil üreticilerinin de bu özelliklerden yararlanması planlanıyor.

LG, webOS Auto’ya daha önce de önemli şirketleri çekmeyi başarmıştı. Qualcomm, Volkswagen, Here, Mapbox, iHeart Radio ve Sony Pictures webOS Auto platformunun diğer önemli destekçileri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER