Teknoloji

LG V40 teknik özellikleri beş kamerayı doğruluyor

LG geçen yıl olduğu gibi bu yıl IFA 2018’de yeni bir amiral gemisi telefon çıkarmadı. Bunun yerine orta segment LG G7 Fit ve ilk Android One telefonu G7 One’ı duyurmayı tercih etti. Aslına bakarsanız, mobil pazarda iddialı olmadığı için bunları da fazla ön plana çıkarmadı, bunun yerine yapay zekâ odaklı diğer ürünlere yönelmeyi tercih etti. Yine de şirket, akıllı telefon tarafında iyi şeyler bekleyenler için de bir şeyler hazırlıyor ve onlara bir ay daha sabretmelerini tavsiye ediyor. Son sızıntılar, LG‘nin “iyi şeyler”den kastının akıllı telefonda şimdiye kadar hiçbirisinde yer verilmemiş sayıda kameraya yer vermek olduğunu gösteriyor.

Huawei P20 Pro sayesinde telefonun arkasında üç kamera olması fikrine alışmıştık. Önde de tek bir kamera yer alıyordu ve toplamda dört kamera barındırıyordu. Güney Koreli şirket ise LG V40 modeliyle Huawei’yi geçmeyi hedefliyor. Neyse ki bu, arkada dört lensli kamera sisteminin bulunacağı anlamına gelmiyor.

Android Authority sitesinin ulaştığı teknik özellikler listesine göre, LG V40‘ın arkasında üç adet kamera bulunuyor. Bunlar 12 megapiksel f/1.5, 16 megapiksel f/1.9 geniş açılı, and 12 megapikel f/2.4 2x optik zum şeklinde sıralanıyor. Önde de 8 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. Ancak bunların özelliklerinden bahsedilmiyor. Bu bilgiler OnLeaks ve SlashLeaks gibi kaynaklar tarafından sızdırılan LG V40 fotoğraf ve çizimlerini destekliyor. Aynı zamanda ekranda neden çentiğin olacağını da açıklıyor.

Diğer teknik özellikler 2018’in ikinci yarısında çıkacak bir akıllı telefondan beklediğimiz seviyede bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 845 işlemci, 6 GB RAM, 3300 mAh kapasiteli pili görecek gibiyiz. LG V40 da LG G7 ThinQ’nun Boom Box hoparlörünü ödünç olacak.

Tanıtım tarihi olarak genellikle eylül ayı işaret ediyor. LG, bu şekilde IFA’nın yoğun tanıtım gündemi arasında amiral gemisi telefonunun sesinin kaybolmasının önüne geçiyor. Ancak ekim ayında da Huawei Mate 20, Google Pixel 3 ve belki OnePlus 6T gibi üst sınıf cihazların tanıtımı gerçekleştirilecek. Şirketin sesini duyurma konusunda bunlarla da mücadele etmesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER