Manşetler

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL tanıtım tarihi ile ilgili yeni bir iddia

google pixel 3 xl
Google Pixel 3 XL’e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf

Google, Bloomberg tarafından verilen habere göre, yeni Pixel 3 ve Pixel 3 XL akıllı telefonlarını 9 Ekim’de tanıtacak. Tanıtım etkinliği New York şehrinde gerçekleştirilecek. Söz konusu tarih ve yer bilgisi, Bloomberg’den Mark Gurman’ın yakında beklenen iPhone’larla ilgili verdiği haberde geçiyor.

Pixel ve Pixel 2 modelleri, sırasıyla 4 Ekim 2016 ve 2017 tarihlerinde tanıtılmıştı. Daha önceki Pixel etkinlikleri ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilmişti. Haftalardır gördüğümüz sızıntılar, fotoğraflar, videolar ve son olarak daha büyük ekranlı Pixel 3 XL‘in kutu açılımı videosundan sonra şimdi de tanıtım tarihi ve yeriyle ilgili önemli bir bilgiye ulaşıyoruz.

Pixel 3 XL‘in büyük bir ekrana ve ona eşlik eden derin bir çentiğe sahip olacağını biliyoruz. Google, kutusuna USB-C uçlu topuzlu kulaklıkları da ekliyor. Aynı zamanda sızan son kutu açılımı videosu (aşağıda yer alıyor) sayesinde sadece ambalajı değil, içinden çıkan çıkartmaları da her açıdan gördük. Bazı sızıntı videolarında ise cihazın güzellik efektleri ve geniş açılı süper selfie‘ler gibi ön kamerayla kullanılan özellikler barındırdığını da görmüştük. Artık bu telefonla ilgili fazla bilinmeyen kalmadı, kablosuz şar desteğine sahip olacağını da biliyoruz.

Google Pixel 3 XL neden bu kadar çok sızıyor?

Pixel 3 XL sızıntıları neden bu kadar fazla? 9to5Google sitesi geçtiğimiz günlerde çalınan bazı ürünlerin Ukrayna karaborsasında 2000 dolara alıcı bulduğuna dair bir haber yapmıştı. Google konuyla ilgili olarak henüz bir yorumda bulunmadı. Henüz duyurusu yapılmamış bir ürün olduğu için de, ekim ayına kadar herhangi bir açıklamada bulunacağını tahmin etmiyoruz. Ancak Google’ın güvenlik ekipleri, bir kişinin nasıl birçok sayıda Pixel 3 XL cihazını, lansmana daha iki ay varken sızdırmayı başarabildiğini araştırıyor olmalıdır.

Standart Pixel 3 modelinde bu tarzda yoğun sızıntıya rastlamadık. Geçtiğimiz mayıs ayında gördüğümüz, cam arka yüzey sayesinde bu telefonun minyatür Pixel 2 XL izlenimi taşıyacağını görmüştük. Böylelikle Pixel 3 XL’deki kadar derin bir çentik istemeyen; daha düşük kapasiteli pil ve 1080p çözünürlüklü ekrana rağmen Pixel 3’ü tercih edenler, önceki nesillere göre daha şık bir ürüne sahip olacaklar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER