Teknoloji

LG kıvrılabilir ekranlı dizüstü bilgisayar tasarımının patentini aldı

lg kıvrılabilir ekran

Oppo, kısa süre önce “genişletilebilir ekran” taşıyan konsept telefonunu gözler önüne çıkarmıştı. LG ise kıvrılabilir ekran ismiyle bu teknolojiyi ilk uygulayanlardan biri olmuştu. İlk olarak üst segment TV’lerde bu ekran teknolojisine yer veren şirket, başka ürün kategorilerinde de bu ekranı kullanmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

LG’nin yeni patent dosyası, tamamen yeni bir dizüstü bilgisayar tasarımını gösteriyor. Bu dizüstü bilgisayar, 17 inç büyüklüğünde kıvrılabilir bir ekran taşıyor. Ekranın büyüklüğü, kıvrılabilmesi sayesinde 13.3 inçe kadar çekilebiliyor.

Paylaşılan görsellere bakıldığında dizüstü bilgisayarın klavye ve izleme dörtgeni bölümünün de kullanılmadığında katlanabileceği görülüyor. Bu da bilgisayarın kapladığı alanın daha da küçüleceği anlamına geliyor. Bu ilginç tasarımın uygulamaya nasıl koyulacağı merak ediliyor.

lg kivrilabilir ekran

LG kıvrılabilir ekran taşıyan bir dizüstü bilgisayar tasarlasa da, bunun gerçek bir ürüne dönüşmesinin garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirketler sıklıkla bu tarz tasarımların patentini alsa da, bu tasarımlar her zaman gerçek ürünlere dönüşmeyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER