Teknoloji

Sony Xperia Compact serisi için geri dönüş sinyali

sony xperia xz2 compact

Sony akıllı telefon pazarında son zamanlarda düşük bir profil izliyor. Ancak gelen bilgiler, şirketin yeniden harekete geçmeye hazırlandığını gösteriyor. Japon teknoloji devinin Xperia 10 III adını taşıyacak, Snapdragon 690 işlemcili bir 5G telefon çıkarmayı planladığı konuşuluyor. Yeni bir iddiaya göre, Sony 2021’in ilk yarısında Xperia Compact serisini de tekrar canlandırmayı planlıyor.

Compact serisinin geri dönme ihtimali, Sony’nin akıllı telefonlarını sevenlerde şimdiden bir heyecan yaratmış gibi görünüyor. Sony, Compact telefonlarında amiral gemisi telefonlardaki özellikleri daha küçük bir kasada ve daha uygun fiyatlarla sunmuştu. 2018’de çıkan XZ2 Compact‘tan beri bu seriye eklenmiş bir cihaz bulunmuyor.

Piyasaya çıkan Sony markalı yeni cihazların sayısı oldukça az. Ancak cihaz sayısının azlığına rağmen, perde arkasındaki hareketlilik bir hayli fazla gibi. Şirketin 5G’ye odaklanmak için Snapdragon 720 işlemcili Xperia 10 Plus II modelinden vazgeçtiğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Sony’nin Snapdragon 775 işlemcili Xperia 1 III Compact şeklinde bir isim taşıyan telefon çıkararak hem 5G odağını koruyup hem de Compact serisini geri getirebileceği belirtiliyor.

Sony Xperia Compact serisinin müstakbel üyesinde 5.5 inç büyüklüğünde bir ekranın yer alabileceği söyleniyor. Snapdragon 775 işlemcinin adı yüksek sesle konuşulsa da, bu işlemcinin de henüz resmiyet kazanmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER