Teknoloji

LG’nin kıvrılabilir ekranlı TV’si sonunda satışa çıktı

lg signature oled r

Dünyanın ilk kıvrılabilir ekranlı televizyonu olan LG Signature OLED R, oldukça sınırlı bir ölçekte de olsa satışa sunuldu. 65 inçlik kıvrılabilir ekrana sahip Signature OLED R, Güney Kore’de 100 milyon won (695 bin TL) fiyat etiketiyle sahiplerini bekliyor.

Kavisli bir OLED panelin çevresinde geliştirilen Signature OLED R’i LG, “Televizyon teknolojisinde on yıllardır yaşanan en yenilikçi gelişme” tanımlamasını kullanıyor. Ekran, esnek yapısının bir parçası olarak kısmen veya tamamen yuvasına çekilebiliyor. Böylelikle farklı görüntü oranlarına geçiş yapılabiliyor veya kullanımda değilken ekran saklanabiliyor.

LG’nin Signature OLED R için yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “LG’nin bu zarif tasarımı kullanıcıları duvarların sınırlarından özgür bırakıyor. Televizyon sahiplerini yaşam çevrelerini sadece açıldığında renklenen siyah bir ekrana göre düzenleme zorunluluğundan kurtarıyor.

Müşteriler hoparlörün yün kaplaması için dört farklı renkten birini seçebilecek. Alüminyum yuvaya da özel işleme yapılabilecek.

LG Signature OLED R etkileyici bir ürün olsa da, fiyat etiketinde yazan meblağ nedeniyle çok sayıda evde görülmesi mümkün olmayacağa benziyor. Kıvrılabilir ekran prototipini CES 2018’de sergileyen şirket, CES 2019’da ise Signature OLED R’ı ilkbaharda çıkaracağını açıklamıştı. Ancak işlerin planlandığı gibi gitmemesi nedeniyle Signature OLED R’ın çıkışı neredeyse 2020’nin sonunu buldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER