Teknoloji

Twitter Fleets servisinde görülen zaman aşımı hatası

twitter fleets

Twitter’ın Fleets adını verdiği ömrü kısa olan tweet’lerin sadece 24 saat boyunca yaşaması öngörülüyor. Ancak bir hata nedeniyle bu fleet’ler son gösterim zamanı geçtikten sonra da kullanıcılara açık olmayı sürdürüyor. İlk olarak TechCrunch tarafından dikkat çekilen bu hata nedeniyle fleet’ler diğer kullanıcılar tarafından görülmeye ve indirilmeye devam ediliyor. Üstelik bundan fleet’in sahibinin de haberi olmuyor.

Twitter, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bazı Fleet’lerin medya URL’lerinin 24 saat sonrasında da, teknik bir çözümle erişilebilir olmasına izin veren hatadan haberdar olduğunu kaydetti. Düzeltme üzerinde çalıştıklarını ve bunun da kısa süre içinde yayınlanacağını kaydetti.

Sözü edilen “teknik çözüm” Twitter API’si aracılığıyla herkese açık hesaplardan atılan fleet’leri yakalayan bir geliştirici uygulamasına atıfta bulunuyor gibi görünüyor.

Fleet’ler kullanıcıların zaman akışında 24 saat boyunca görünmekle birlikte, Twitter fleet’leri 30 güne kadar omurgasında saklıyor. Aynı zamanda kurallarını ihlâl eden veya yaptırımı gerektirecek fleet’ler için bu sürenin daha da uzayabileceğini şirket belirtiyor. 30 gün boyunca bir fleet, kullanıcının Twitter Data indirmeler sayfasında mevcut şekilde, Twitter bir kopyasını tuttukça duruyor. Bir fleet’in bir kişi tarafından görüldüğü bilgisiyse, o kişi Twitter uygulaması üzerinden gördüğü takdirde tutuluyor.

Twitter kaybolan içerikleri sunan servisler kervanına biraz geç katıldı. Fleets, Instagram veya Snapchat hikâyelerinin farklı bir versiyonu olarak nitelendirilebilir. Bunlar sayesinde mobil cihazları kullanan Twitter kullanıcıları basit şekilde metin, video, fotoğraf veya diğer tweet’lerin paylaşımını yapabiliyor. Bu fleet’ler retweet edilemiyor veya bir fleet doğrudan beğenilemiyor. Ancak bir fleet’e cevap vermeniz mümkün, bunu yaptığınızda ise fleet’in sahibine direkt mesaj gönderiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER