Teknoloji

LG K serisini K42 ve K71 ile büyütüyor

lg k42

LG, orta segment cihazların bulunduğu K serisine sessiz sedasız iki ürün daha ekledi. LG K42 ve K71 adını taşıyan telefonların ilk durakları Guatemala, Nikaragua, Panama, Ekvador, Honduras, El Salvador ve Kosta Rika gibi Latin Amerika ülkeleri olacak. MediaTek’in Helio serisi işlemcilerini taşıyan telefonlarda 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Akıllı telefonlarda Android 10’u LG’nin UX kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

K42’de 6.6 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekran mevcut. Bu ekranın orta üst kısmındaki delikte 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Telefonun arkasındaki dörtlü kamera sisteminde ise 13 megapiksel ana kameraya 5 megapiksel ultra geniş açılı lens ile 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera ve derinlik sensörü eşlik ediyor.

Telefonun sağ kenarında güç butonu bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da bu butona entegre edilmiş. Sol kenarda ise Google Asistan butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor.

Telefonun kalbinde Helio P22 işlemci mevcut. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. 64 GB dahili depolama alanı ise microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren 4000 mAh kapasiteli pil ise USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

DTS:X 3D ses desteği bulunan telefon, kulaklık jakıyla geliyor. Cihazın darbelere karşı MIL-STD-810G askeri dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte de fayda var. K42’nin renk seçenekleri ise yeşil ve gümüş.

LG’nin diğer yeni telefonu olan K71 ise 6.8 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip. Damla çentikli bu ekranın görüntü oranı 20.5:9. Telefonun özel bir kalemle birlikte geldiğini de belirtmekte fayda var.

LG K71

Akıllı telefonun arkasında 48 megapiksel ana kamera mevcut. Sistemi 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Damla çentik ise 32 megapiksel kameraya ev sahipliği yapıyor.

LG K42 ve K71 için ne kadar ödemek gerekecek?

LG K71, Helio P35 işlemci taşıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. Bu alan microSD kart ile büyütülebiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. K71 beyaz ve gri renk seçenekleriyle gelecek.

LG K42 ve K71 için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER