Teknoloji

LG ve Huawei’nin Nexus telefonları 13 Ekimde ön siparişe çıkabilir

nexus-7-2013-inceleme-00018

Google, henüz eylül sonu için iki yeni Nexus telefonunun merkezde olduğu bir etkinlik duyurusu yapmış değil. Ancak ortada doluşan dedikodular, teknolojiye biraz ilgi duyanların dahi heyecanlanmasına yetecek cinsten. Gelen son haberlere göre, LG ve Huawei tarafından üretilecek yeni Nexus telefonları 13 Ekim itibarıyla ön siparişe çıkacak. Sevkiyat başlangıç tarihi konusunda ise henüz somut bir bilgi verilmiş değil.

Huawei Nexus, Google ve Çinli üreticinin bu kadar yakın çalıştığı ilk ürün olma niteliğini taşıyor. Bu durumu, Google’ın arka arkaya başarısızlığa uğradığı Çin pazarına yeniden ve daha güçlü girebilmek için geliştirdiği bir proje olarak nitelemek de yanlış olmayacaktır.

Sızan özellikler itibarıyla, Huawei Nexus’un 2015 model bir “referans cihaz”a dair beklentileri karşılayabileceğini söylemek pek mümkün değil. 5.7 inç boyutundaki ekranın 1080p çözünürlük sunması ihtimali, cihazı merakla bekleyenlerin moralini bozacak cinsten. Ancak 2K ekran çözünürlüğü ihtimalinin de halen masadan kalkmadığını belirtmekte fayda var. Huawei Nexus’un arka kamerasının ise 13 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.

LG ise Nexus cihaz üretme konusunda tecrübeli. Üçüncü defa Google’a telefon üretecek olan Güney Koreli şirketin cihazına Nexus 5 (2015) veya Nexus 5X adını vermesi bekleniyor. 1080p çözünürlüğünde 5.2 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 808 işlemci ve 3 GB RAM, telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Arka panelde bulunacağı söylenen parmak izi tarayıcısı ise LG için bir ilk anlamını taşıyacak.

Google’ın Huawei ve LG tarafından üretilen yeni Nexus telefonlarını tanıtmak için 29 Eylülde bir etkinlik düzenlemesi beklense de, henüz bu konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER