Manşetler

LG G8 tanıtım tarihi belli oldu

LG G8, 2019’un merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Akıllı telefonun tanıtım tarihine ilişkin dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Güney Koreli şirket, 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında Barselona’da düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu yaparak, merakla beklenen tanıtım tarihinin üstündeki perdeyi kaldırdı.

LG tarafından yayınlanan videoda 24 Şubat Pazar günü Barselona’da “LG Premiere” isimli bir etkinliğin gerçekleştirileceği belirtiliyor. Söz konusu videoda G8’in adı doğrudan geçmese de, akıllı telefonla ilgili dedikoduların fazlalığı bu yöndeki beklentiyi kuvvetlendiriyor.

Videoda LG’nin etkinlikte duyuracağı cihaz veya cihazların özelliklerinden biri hakkında da somut sayılabilecek bir ipucu yer alıyor. Beyaz bir kağıdın üstünde gezinen el sağa doğru hareket ettirildiğinde kağıdın üstünde “Goodbye touch” (Güle güle dokunuş) yazısı beliriyor. El sola doğru hareket ettirildiğinde ise bu yazı ortadan yok oluyor. Bu da LG G8’de hareket tabanlı kontrol seçeneklerinin bulunma ihtimalini artırıyor.

Etkinliğin başlayacağı saat videoda tam olarak verilmese de, Güney Kore medyasında daha önce çıkan haberlerde etkinliğin yerel saatle 10:00’da başlayacağı belirtilmişti. Bu da etkinliğin Türkiye saatiyle 12:00’da başlayacağı anlamına geliyor.

LG G8 ile ilgili sızıntılarda son haftalarda farklı iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar arasında en dikkat çekicisi, telefonun çift ekranla gelebileceği olmuştu. Ancak ortaya çıkan son sızıntılar; G8’in çentikli bir ekrana, çift ekrana ve arka panele yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER