Teknoloji

Yapay zekâ tuşlu LG G7 ThinQ mayıs ayında bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lg g7 thinq
Görsel: TechRadar

Geçtiğimiz şubat ayında, sızan çeşitli fotoğraflar ve bilgiler sayesinde LG G serisinin en son üyesi olması beklenen, gelecek nesil amiral gemisi Android telefonu LG G7’ye ilk bakışı atma fırsatını elde etmiştik. Şimdiyse TechRadar sayesinde beklenen telefonla ilgili daha fazla fotoğraf ve detaya erişme şansı yakalıyoruz. En dikkat çekici olanı ise, LG’nin yapay zekâ tabanlı asistan işlevi için kenara yerleştirilmiş fiziksel tuş gibi görünüyor.

Samsung, akıllı asistanı Bixby için özel bir tuş ekleyerek yeni bir akımı başlatmıştı. TechRadar’ın bulguları, LG’nin de LG G7 ThinQ adını taşıması beklenen telefonun sol kenarına yerleştirilecek tuşla aynı eğilimi izleyeceğini gösteriyor. Ancak bu telefonda söz konusu tuş, Bixby gibi değil de, yapay zekâ destekli kamera işlevlerine hızlı şekilde ulaşmak için kullanılacak.

LG, şubat ayında tanıttığı V30S ThinQ modeliyle birlikte yapay zekâ destekli özelliklerini duyurmuştu. Görünen o ki, G7 adı devam ettirilecek ve bu telefon ThinQ markasını taşıyan ikinci telefon olacak.

Sızıntılar, telefonun 6.1 inç ekran ve neredeyse çerçevesiz ekran barındıracağını gösteriyor. Aynı zamanda bu yıl gördüğümüz birçok Android telefonunda olduğu gibi, bu telefonun ekranında da çentik bulunacak. Telefonun sağ kenarında da güç butonu bulunuyor.

Geçtiğimiz şubat ayında bu telefona ait olduğu iddia edilen bazı fotoğrafları görmüştük. Son sızıntı da onları ve dillendirilen teknik özellikleri destekliyor. G7 ThinQ Snapdragon 845 işlemciyle çalışacak, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya sahip olacak. 8 megapiksel selfie kamerası, 16 megapiksellik çift arka kamera ve arkada parmak izi okuyucusu da barındıracak.

Ayrıca sızan fotoğraflar, telefonun şu anda ABD’de erken test aşamasında olduğunu gösteriyor. Bu da telefonun mayıs ayında gerçekleşeceği tahmin edilen lansmanına dair beklentileri kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER