Manşetler

LG V30S ThinQ Ön İnceleme – Video

lg v30s thinq ön incelemeLG bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde büyük bir etkinlik düzenleyip G serisinin yeni amiral gemisi üyesini tanıtmadı. Planlarını sil baştan yapan şirket, 2018 model amiral gemisini önümüzdeki aylara bırakırken, MWC 2018’i de boş geçmemek amacıyla, mevcut V30 modelinin yapay zekâ destekli güncellenmiş bir versiyonunu çıkarmayı tercih etti.

LG V30S ThinQ, malzeme ve tasarım bakımından orijinal modelden farksız. Ancak mavi ve platin grisi olmak üzere iki yeni renk seçeneğiyle sunuluyor. Böylelikle orijinal modelden ayırt ediliyor. İşlemci, ekran ve bunun gibi çoğu unsur ortak. Yalnızca RAM’in 6 GB’ye çıkarıldığını, depolama alanı seçeneğinin de 128 GB olduğunu görüyoruz. Böylelikle LG, donanım açısından bu telefonu biraz daha cazip ve tüketici gözünde farklı hâle getirmek istiyor olmalı.

Kameralar da donanım açısından orijinal V30 ve V30+ modelinden farksız. Arkada; biri 16 megapiksel, diğeri 13 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Düşük çözünürlüklü olan geniş açılı çekime odaklanıyor. Öte yandan önde de 5 megapiksel kamera korunuyor.

Kameralar donanım açısından aynı olsa da, LG V30S’te henüz orijinal modelde olmayan, ancak yazılım güncellemesiyle eklenecek yapay zekâ destekli özellikler var. Kamera uygulamasını açtığımızda alt kısımda Q Lens ve AI Cam olmak üzere iki seçenek görüyoruz.

Q Lens, Samsung’un üst sınıf telefonlarındaki Bixby Vision ya da Google Pixel telefonlarında gördüğümüz gibi görüntüyle sorgulama yapmayı sağlıyor. LG V30S’i çiçek, yemek ve bunun gibi nesnelere doğrultup fotoğraf çekerek o nesneye benzer fotoğrafları Pinterest’te bulabilirsiniz. Ya da destekleyen ülkelerde, nesneyi bir ürüne doğrultup fotoğrafını çekerek Amazon’dan aynısını almak mümkün olabilir. Ayrıca Q Lens barkod tarama işlevini de sunuyor.

Bir diğer yeni araç ise AI Cam. AI Cam de aralarında yemek, çiçek, manzara, gün doğumu, gün batımının olduğu sekiz farklı sahneyi anlıyor, buna göre ayarları otomatik olarak yapıyor. AI Cam ile çekilen fotoğrafların renkler bakımından epey doyurucu ve etkileyici olduğunu belirtmeliyiz.

lg v30s thinq

V30 ve V30+ modellerine de yakında yazılım güncellemesi aracılığıyla bu özellikler gelecek. 6 GB RAM ve yeni renk seçenekleri dışında LG V30S ThinQ’in orijinal modele göre pek fazla ayırt edici yanı bulunmuyor. Ancak LG, yeni yapay zekâ özelliklerini sergilemek için yeni bir model çıkarmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Multimedya özellikleri açısından bu telefonun güçlü olduğunu, daha önce gerçekleştirdiğimiz LG V30+ incelemesi sayesinde tahmin edebiliyoruz.

İLGİLİ HABERLER