Teknoloji

LG G7 ThinQ Android 9 Pie güncellemesi için biraz daha sabır

lg g7 thinq

Samsung yavaş güncellemelerle, özellikle de önemli Android telefonlarını yavaş güncellemesiyle ün kazanmış olabilir. Ancak şirketin vatandaşı olan rakibinde de durum farklı sayılmaz. LG’nin belirli zamanlarda güncellemeleri sunan ilk şirket olduğuyla övündüğünü biliyoruz, ancak bu güncelleme de genellikle tek bir telefonu kapsar. Örneğin, 2016’da çıkan LG V20, Android Nougat ile yüklü olarak çıkan ilk Android telefon olmuştu. Ne var ki, sonrasında şirketten benzer adımları göremedik. Geçtiğimiz yaz Türkiye’de satışa sunulan LG G7 ThinQ için de aynı durum geçerli olacak gibi görünüyor.

Güney Koreli şirket, LG G7 ThinQ’nun “çok yakında” Android 9 Pie güncellemesini alacağını açıkladı. Ancak verilen süre ocak ve mart arası gibi çok geniş bir zaman penceresini kapsıyor.

LG, geçen ay G7 ThinQ için Android 9 Pie beta programını açmıştı. Ancak bu program Güney Kore ile sınırlı tutulmuş ve hakkında da fazla söz edilmemişti. Samsung da benzer bir beta programını aynı zamanlarda Galaxy S9 ve S9+ için çıkarmış, daha sonra da Galaxy Note 9 için aynı adım atılmıştı. Android 9 Pie güncellemesi Galaxy S9’lara sunulmaya başlandı.

LG, 2019’un ilk çeyreğinde yapmayı planladığı güncellemeleri paylaştı. Bunların arasında G7 ThinQ için de Android 9 Pie güncellemesi yer alıyordu. V40 ThinQ ve G6 gibi modeller için ise, performans güncellemeleri dışında şu an için bir şey yok gibi görünüyor.

Geçmişte LG ve Google’ın çok yakın şekilde çalıştığını, LG’nin saf Android’e çok yakın kullanıcı arayüzüyle ne kadar övündüğünü biliyoruz. Şu anda ise şirketin güncellemeler konusunda diğer üreticileri izlediğini görmek üzüyor. LG G7 ThinQ gibi, çıkışının üzerinden altı ay geçmiş olan bir telefonun, Nokia ve Essential’ın telefonlarının Pie güncellemesini aldığı bir ortamda en yeni sürüme güncellenmiş olmasını beklerdik. Umuyoruz ki, LG G7 ThinQ sahiplerinin bekleyişi uzun sürmez.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER