Manşetler

LG V20 çift ekran, çift kamera ve kaliteli ses yetenekleriyle geliyor

lg v20
lg v20
LG V20

LG yaklaşık bir ay önce gelişini işaret etmeye başladığı en yeni amiral gemisi Android telefonu LG V20’yi, San Francisco’da düzenlediği bir etkinlikte tanıttı. Geçen yılın sonbaharında çıkan ve yıl sonuna doğru da ülkemize gtelen V10’un takipçisi olan bu yeni telefon, Google’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak gelen ilk akıllı telefon olma unvanını elinde bulunduruyor.

Selefi gibi V20’de de çift kamera sistemi ve telefonun üst kısmına yerleştirilmiş ikinci bir ekran bulunuyor. Her iki unsurda da geçen yılın modeline göre bazı güncellemeler yapılmış. Kameralar şimdi daha yetenekli, ikinci ekran da daha büyük yazılarla birlikte daha parlak bir görüntü sunuyor. Her şeyden önemlisi, V20 bazı telefon üreticilerinin bırakmaya çalıştığı kulaklık jakını bünyesinde bulundurmaya devam ederken, kayıpsız dosya formatlarının ve pahalı kulaklıkların peşinde olan müzik dinleme meraklıları için de yüksek profilli ses özellikleri barındırıyor.

lg v20
LG V20’nin dört farklı renk seçeneği bulunacak

LG V20 kaliteli ses meraklılarının çok hoşuna gidecek

Cihaz 32-bit Hi-Fi quad DAC desteğiyle geliyor. LG, bunun akıllı telefonlarda bir ilk olduğunun altını çiziyor. Bu, telefonun dört adet ESS dijitalden analoga çevirici barındırdığı anlamına geliyor. Kaliteli ses meraklıları bu bileşenlerin adlarını sevinmiş bir şekilde hızlı hızlı sayacaklardır. Sıradan dinleyiciler de V20’nin ses kalitesinin diğerlerinden farklı olduğunu hissedeceklerdir. Cihaz FLAC, DSD, AIFF ve ALAC gibi belirli kayıpsız ses formatlarını destekliyor. Yani, yüksek kaliteli müzikler söz konusu dönüştürücülerin avantajından yararlanacaklardır. Pil tasarrufunun önemli olduğu durumlarda ise dört çeviriciden üçü otomatik olarak kapatılacak.

LG V20, Google’ın yeni özelliklerinden bir tanesi olan Uygulama içi arama özelliğini de öne çıkarıyor. Geçen yıl duyurulan bu özellik hem YouTube gibi Google uygulamalarında hem de Spotify gibi kullanıcının kendi yüklediği üçüncü taraf uygulamalarda kişi, fotoğraf, video gibi bilgi ve içerikleri aramaya izin veriyor. LG V20, ana ekranında bu özelliğe kısayol barındıran ilk Android cihazı olma özelliği taşıyor. Aslında bu özellik, Google uygulamasının Android versiyonunun en son sürümünü kullanan tüm kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek. Ayrıca LG, V20’deki ikinci ekranın Uygulama İçi özelliğine açılan bir kısayol barındırdığına da dikkat çekiyor.

Teknik özelliklere baktığımızda, LG V20’nin günümüzün amiral gemisi Android telefonlarında beklenen teknik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. 5.7 inç, 1440 x 2560 piksel IPS LCD ekran, 2.1 inç, 160 x 1040 piksel çözünürlüklü ikinci ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM, 32 veya 64 GB dahili hafıza seçenekleri, 3200 mAh kapasiteli pil, Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteği, USB Type-C portu gibi özellikleri görüyoruz.

Kamera tarafına baktığımızda ise arkada bir 16 megapiksel, f/1.8; diğeri ise 8 öegapiksel, f/2.4 olmak üzere toplam iki adet kamera yer alıyor. Lazer ve faz algılamalı otomatik odak sistemleri, optik görüntü dengeleme, çift LED flaş da diğer arka kamera özellikleri arasında. Arka kamera ile 4K video kaydı yapmak da mümkün. Çift arka kameranın varlığı, LG V20’nin G5‘teki geniş açılı çekim ve kayıpsız yakınlaştırma özelliklerine sahip olacağını gösteriyor. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü ve f/1.9 diyafram açıklıklı ikinci kamera bulunuyor.

LG V20 ne zaman çıkacak?

LG V20’nin bu ay bitmeden yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Henüz LG Türkiye’den resmi açıklama gelmedi, ancak yıl sonu bitmeden, muhtemelen dördüncü çeyrek ortalarında ülkemizde de satışa sunulmasını bekleyebiliriz. LG, fiyat konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bu arada telefonun titan, gümüş ve pembe renk seçenekleri bulunacak.


İLGİLİ HABERLER