Teknoloji

LG G7 Neo da çentik modasına uyacak gibi görünüyor

lg g7 neo

Yine bir çentik… Samsung yeni akıllı telefonu Galaxy S9’da çentiğin varlığını yok saymaya devam edebilir, ancak geride kalan hemen her üretici 2018’in tasarım eğilimi olarak ekranda çentiğin varlığını kabul ediyor. Başta Asus olmak üzere, birçok Android cihaz üreticisi bu yola girdi ve girmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde LG G7’ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf çıkmıştı. Bu fotoğraf LG’nin de çentikli ekran fikrini değerlendirdiğini göstermişti. Son zamanlarda ortaya çıkan dedikodulardan ve söylentilerden yola çıkılarak hazırlanan taslak çizim ise, LG’nin “Judy” ya da G7 Neo olarak adlandırılan telefonunda da iPhone X’dakine benzer bir çentiğin bulunacağını gösteriyor.

TechnoBuffalo ve Ben Geskin, LG’nin yakında beklenen amiral gemisi, LG G7 Neo, nam-ı diğer Judy’ye ait taslak çizimler hazırlamışlar. Ekranının üst kısmında çentik barındırdığı görünen bu telefon, görünüş itibarıyla iPhone X’dan daha çok Asus’un ZenFone 5’ine benziyor gibi görünüyor.

Taslak çizimde LG’nin G serisi telefonlarında gördüğümüz klasik arka tasarım tercih edilmiş. Çift kamera ise yatay değil, düşey eksende konumlandırılmış. Bunun altında da parmak izi okuyucusu ve güç butonu işlevlerini bir arada gören düğmeye yer verilmiş. Görünüşe göre, iPhone X’daki düz arka yüzün aksine, LG G7’de kavisli bir arka yüzey bulunabilir. Bu açıdan LG’nin önceki telefonlarındaki çizgisini korumasını bekleyebiliriz.

Özellikler bakımından, LG’nin amiral gemisi telefonunun 2018 model bir amiral gemisi Android telefondan beklenenleri karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani Snapdragon 845 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi özellikleri göreceğiz. V30’daki gibi 6 inç ekran, 3120 x 1440 gibi daha yüksek çözünürlükle gelebilir. Bu da LG’nin 18:9 görüntü oranının ötesine geçeceği anlamına geliyor.

Tabii ki, tüm bu dile getirdiğimiz hususların tahmine dayalı olduğunu tekrar belirtmemiz gerekiyor. Ortada henüz yeni bir sızıntı yok, sadece sızıntılara dayalı hazırlanmış tahminlerden bahsediyoruz. LG’nin 2018 model amiral gemisi telefonunu en geç haziran ayında tanıtması bekleniyor. Şirket MWC 2018’i boş geçmemek için LG V30S ThinQ modelini duyurmakla yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER