Dosya

LG G4: Neler beklemeliyiz?

lg-g4-031114

LG son birkaç yıldır gözde akıllı telefonlarını düzenli olarak iyileştirerek akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından birine dönüştü. Şirketin G2 ve G3 ile ortaya koyduğu performans, LG G4’e yönelik beklentilerin de artmasını sağladı. Halihazırda G4’e ilişkin bilinenler oldukça az olsa da, ortaya çıkan bazı haberler LG G4’te kullanıcıları nelerin beklediğine dair bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor. LG G4’e dair olasılıkları ve beklentileri yazının devamında sizler için sıraladık.

Çıkış tarihi

LG G3 2014’ün mayıs ayında duyurulmuş ve haziranda satışa sunulmuştu. LG’nin G4 için de benzer bir takvimi kullanması bekleniyor ancak, duyurunun Mart 2015’te gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde yapılması da ihtimaller arasında sayılıyor. LG G2 ise yaz mevsiminin ortasında duyurulmasına rağmen, eylülde satışa sunulmuştu. Apple ve Google’ın da akıllı telefonlarını sonbaharda piyasaya sürdükleri göz önüne alınınca LG’nin daha önce davranması daha olası gözüküyor.

Ekran

LG G4 ile birlikte gerçekten çerçevesiz ekrana sahip bir cep telefonu görmemiz mümkün olabilir. LG G4’ün uçtan uca bir ekrana sahip olacağı ve bu ekranın en az 2K çözünürlük sunacağı iddia ediliyor. LG’nin  bir süre önce 0.7 mm.’lik bir çerçeve barındıran 5.3 inç’lik Full HD LCD paneli görücüye çıkarması da bu iddiaları biraz daha güçlendiriyor. Bir kredi kartının kalınlığından daha dar olan bu çereçve LG tarafından Neo Edge olarak adlandırılıyor.

Söz konusu ekranın LG G4 çıkana kadar geliştirilmesi ve hem çözünürlüğünün hem de boyutunun artırılması muhtemel gözüküyor. Şirketin LG G4’te 5.7 inç’lik 4K çözünürlüğünde bir ekran kullanacağı iddia edilse de, bu iddiaları doğrulama konusunda ortada somut bir kaynak bulunmuyor.

İşlemci

2015’te 64-bit işlemcilerin ana akım haline gelmesi bekleniyor. Bu da LG G4’te 64-bit işlemci kullanılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılmasını sağlıyor. 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin barındıracağı Cat 6 LTE sayesinde 300 Mbps’ye kadar bağlantı hızlarına erişmek de mümkün olacak. LG G4’te 64-bit’lik işlemciye 4 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G3 İncelemesi

Tasarım

G4 ile birlikte LG’nin de tamamen metal kasaya sahip bir tasarımı tercih etmesi öngörülüyor. Metal tasarımla birlikte çıkarılabilir arka kapağa veda etmesi beklenen LG’nin, G4’ü IP67 suya dayanıklılık sertifikasıyla birlikte sunacağı düşünülüyor.

Pil ömrü

LG G3’te bulunan pil bir günlük kullanım için yeterli bir performans sergiliyor. LG G4’te ise işlemci ve ekrandaki gelişime paralel olarak daha büyük bir pil kullanılacağı tahmin ediliyor.

Kamera

LG G3’te bulunan lazer oto fokus ve optik görüntü sabitleme gibi özelliklerin LG G4’e de taşınması bekleniyor. Daha yüksek çözünürlük ve 60fps’de 4K video da LG G4’ün kamerasına yönelik beklentiler arasında yer alıyor. Gelişmiş manuel kontroller ve en az 5 megapiksel bir ön kamera da istek listesinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER