Teknoloji

LG Chocolate markasını yeniden canlandırmayı planlıyor

lg akıllı telefon

LG‘nin G9‘u orta segmentte konumlandırmayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Güney Kore kaynaklı yeni bir haberde ise şirketin G serisinden tamamen vazgeçebileceği belirtildi. İddiaya göre, LG Chocolate markasını yeniden canlandırmayı planlıyor.

Bu yaklaşım değişikliğinin öncülüğünü LG Electronics başkan yardımcısı Yeon-Mo Lee’nin yaptığı söyleniyor. Chocolate markası, akıllı telefonlar yaygınlaşmadan önce oldukça popülerdi. BL40 New Chocolate, o zaman için alışılmamış olan 21:9 ekranıyla tasarım odaklı serinin öne çıkan modellerinden biriydi.

Haberde LG’nin yeni serisinin ilk üyesinin kendisini piyasadaki diğer 5G telefonlardan daha farklı bir yerde konumlandıracak özellikler barındırabileceği de belirtiliyor. Telefonun piyasaya çıkışı içinse 2020’nin ilk yarısı işaret edilse de, mevcut küresel durum nedeniyle bu işarete biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor.

LG’nin V serisindeki bazı özellikleri yeni Chocolate serisinde de sunmayı planladığı söyleniyor. 6.7 veya 6.9 inç büyüklüğünde ekran, Çift Ekran aksesuar desteği gibi özelliklerin V serisinden Chocolate’a aktarılabileceği belirtiliyor. 48 MP ana arka kamera ve 4000 mAh pile sahip telefonun Güney Kore’de 900 bin Kore wonu (4 bin 829 TL) karşılığında satılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

lg chocolate

Habere göre, LG Chocolate 5G desteğini Qualcomm Snadpragon 765G işlemciyle sunacak. 5G stratejisini üst segmentten ziyade orta sınıf ve giriş seviyesi üzerine konumlandıracak gibi görünen LG için bu telefonun başarısı büyük önem taşıyacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER