Teknoloji

LG’nin strateji değişikliğinin etkisi G9’da görülecek

lg g9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, mobil biriminin yeniden kâr edebilmesi için yeni bir politika izlemeye hazırlanıyor. Şirketin önümüzdeki dönemde V60 gibi amiral gemilerini Kuzey Amerika ve Batı Avrupa gibi pazarlarda satması; aralarında Güney Kore’nin de bulunduğu bölgelerde ise LG G9 gibi daha mütevazı amiral gemilerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, bu politika nedeniyle önümüzdeki dönemde G ve V serileri arasındaki makas açılacak.

LG G9’la ilgili son haberler de bu durumu destekler nitelikte. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin ve 1080p çözünürlüklü OLED ekranın bulunacağı söyleniyor. Bu ekranın büyüklüğünün ise 6.7 veya 6.9 inç olacağı belirtiliyor. LG V60 ve G9’un aynı bölgelerde piyasaya sürülmeyeceği de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

G9 ThinQ’nun mart ayının sonları itibarıyla resmiyet kazanacağı ve Güney Kore’de 900 bin won (4 bin 679 TL) karşılığında satılacağı söyleniyor. LG G8 de geçtiğimiz yıl aynı fiyatla piyasaya çıkmıştı. G9’da ise 5G desteğinin varlığına rağmen, fiyatın artmayacağı iddiasının dikkat çekici olduğu söylenebilir.

LG G9 dört arka kamera taşıyacak

LG G9’un arkasında dört sensörlü bir kamera sensörünün bulunacağı, ancak telefonun nihai tasarımının ocak ayındaki sızıntıda görülenden farklı olabileceği konuşuluyor. Akıllı telefonun enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alacağı ve 3.5 mm. kulaklık jakı taşıyacağı söyleniyor.

LG G9 hakkındaki iddialar, akıllı telefon pazarındaki mevcut trendlerle örtüşüyor. Daha önce Qualcomm’un Snapdragon 800 serisi işlemcilerinin kullanıldığı pek çok telefon ailesi, yeni dönemde Snapdragon 700 serisine yöneliyor. ZTE Axon 11 5G ve Nokia 8.3 5G modellerinde Snapdragon 765G işlemcinin tercih edilmesi, bu değişimin en somut örnekleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER