Teknoloji

Lenovo Yoga A940 ile Surface Studio’nun karşısına alternatif çıkarıyor

Lenovo, CES 2019’a oldukça kalabalık kadroyla gelen şirketler arasında yer alıyor. Çinli üreticinin zengin portföyündeki ürünlerden biri ise Microsoft Surface Studio’dan fazlasıyla etkilenmiş gibi görünüyor. 27 inç ekranlı, “hepsi bir arada” formatında bir bilgisayar olan Lenovo Yoga A940, Surface Studio gibi özel bir çizim modu taşıyor.

Yoga A940’da ekranın çizim moduna geçişini sağlayacak özel bir menteşe de bulunuyor. Hedef kitlesine içerik oluşturucularını yerleştiren Lenovo, Yoga A940’la birlikte kalem ve “hassasiyet kadranı” da sunuyor. Ekranın kenarına yerleştirilen bu kadran, içeriklerin ayarlanması ve manipüle edilmesi için de kullanılıyor.

27 inçlik ekran için QHD ve 4K çözünürlük seçenekleri sunuluyor. Her iki panelde de Dolby Vision HDR desteği bulunuyor. Kullanıcılar çizim modunda ekrana 25 derecelik bir eğim verebiliyor. Lenovo Yoga A940’ın kalbinde sekizinci nesil Intel Core i7 işlemci bulunuyor. RAM seçenekleri 32 GB’ye, depolama seçenekleri ise 512 GB PCIe SSD veya 2 TB HDD’ye kadar uzanıyor. AMD Radeon RX 560 ayrıksı grafik işlemcisi de teknik kadronun üyeleri arasında bulunuyor. Giriş sayısı bakımından oldukça cömert bir tavır takınan Lenovo, cihazda dört adet USB 3.0, iki adet USB 2.0, bir adet USB 3.1 girişine ve bir de üçü bir arada kart okuyucusuna yer vermiş.

Hassasiyet kadranı Yoga A940’ın her iki tarafına da yerleştirilebiliyor. Tıpkı Surface Studio’da bulunan Surface Dial gibi, Lenovo’nun kadranı da Adobe Photoshop’ta fırça darbesi boyutu, opaklık ve kalem ucu ayarı için kullanılabiliyor. Word, Excel, PowerPoint, Illustrator ve Lightroom gibi uygulamalar da kadranı destekliyor. Bilgisayarın alt kısmına akıllı telefonlar için bir kablosuz şarj dock’u yerleştiren Lenovo, bu dock’a fare ve klavyenin yerleştirilmesini de mümkün kılıyor.

Lenovo Yoga A940, mart ayında 2349.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Surface Studio’ya kıyasla yaklaşık 1000 dolar daha ucuz olmasının Yoga A940’a nasıl bir avantaj sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER