Manşetler

Microsoft Surface Studio 2 ile “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyor

microsoft surface studio 2

Microsoft iki yıl önce New York şehrinde düzenlediği bir basın toplantısında Surface Studio PC hepsi bir arada bilgisayarını tanıtmıştı. Dün yine New York’ta gerçekleşen bir etkinlikte de Surface Studio’nun yeni versiyonunu gördük.

Surface Studio 2‘nin de ilk model gibi 28 inçlik ekranı bulunuyor. Ancak Microsoft ekranda birtakım oynamalar yaptı, aynı zamanda içerideki bileşenleri de güçlendirerek bunu en güçlü Surface cihazı hâline getirdi.

Yeni ekran önceki modelde bulunandan yüzde 38 daha parlak, aynı zamanda yüzde 22 oranında daha iyi kontrast sunuyor. Aynı zamanda 13.5 milyon piksel ve Surface Pen için sunulan 4096 noktalı basınç hassasiyeti de ekranın diğer özellikleri arasında bulunuyor. Öte yandan Microsoft, Surface Studio 2’de Surface Pen ile çalışırken bilgisayarı eğik tutma imkanını yine sunuyor.

microsoft surface studio 2

İçeride ise yüzde 50 oranında daha fazla grafik gücü var. Bunu, Nvidia’nın Pascal mimarisine borçluyuz. Bu sayede video oluşturma ve hatta oyun performansı da daha yükseğe çıkıyor. İlk model gibi, dahili Xbox Wireless desteği var, böylelikle herhangi bir Xbox One kumandası kolaylıkla bağlanıyor. Cihazı dijital animasyon, fotoğraf düzenleme veya illüstrasyon işleri için kullanılan Surface Dial ile de eşleştirebilirsiniz.

Microsoft teknik özelliklerde de düzenlemeye gidiyor. Surface Studio’da kullanılan ve daha yavaş çalışan hibrit sürücü yerine 2 TB kapasiteli SSD var. Böylelikle bu makine çok daha hızlı ve yetenekli hâle geliyor. Microsoft ilginç bir şekilde 7. nesil Intel Core i7 işlemciye bağlı kalmayı sürdürüyor. GPU ve depolama birimi çok daha hızlıyken, işlemci 2018’in standartlarına uymaması nedeniyle yüzlerin biraz asılmasına neden oluyor.

Microsoft bu yeni Surface Studio 2’nin ne zaman çıkacağını açıklamadı. Ancak “çok yakında” demekle yetindi. Intel Kaby Lake tabanlı i7 işlemci ve 16 GB RAM barındıran modelin fiyatı 3499 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER