Teknoloji

Lenovo’dan ThinkPad X12 Detachable iki ihtiyacı birden karşılıyor

lenovo thinkpad x12 detachable

Lenovo, ThinkPad X12 Detachable adını taşıyan dizüstü bilgisayarını da CES 2021’de duyurdu. ThinkPad X12 Detachable, ThinkPad serisinin diğer üyelerinden ekranının klavyeden çıkarılması ve bir tablet olarak kullanılması sayesinde ayrılıyor. ThinkPad X12 Detachable’da da Intel’in 11. nesil Core işlemcileri kullanılıyor.

Lenovo’nun Microsoft’un Surface Pro serisinden esinlendiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. 12.3 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran, arkasındaki destek sayesinde tek başına dik şekilde durabiliyor. Ekranın Lenovo’nun Precision Pen ve Digital Pen kalemleriyle uyumlu olduğunu belirtmekte de fayda var.

ThinkPad X12 Detachable, tasarımıyla kurumsal kullanıcılara ekstra bir hareket alanı sağlıyor. Örneğin, bir toplantı sırasında sunum notlarını okumak gerektiğinde ekranı klavyeden ayırarak bunu rahatlıkla yapmak mümkün oluyor.

Klavye ve ekranın bağlantılı olduğu senaryolarda da taşınabilirliğin ön planda olduğu görülüyor. 9 mm. kalınlığındaki cihazın toplam ağırlığı da 1,13 kilogram seviyesinde. MIL-SPEC 810G dayanıklılık sertifikasına sahip olan ThinkPad X12 Detachable, LTE Cat 9 desteğiyle geliyor.

Ancak tabletvari özelliklerine rağmen, ThinkPad X12 Detachable işlemci seçenekleri nedeniyle dizüstü bilgisayar kategorisinin sınırları içinde kalıyor. Intel’in 11. nesil Core vPro işlemcileri ve Iris Xe entegre ekran kartlarıyla gelen cihazın bellek seçenekleri 16 GB LPDDR4x RAM’e, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB NVMe SSD’ye kadar uzanıyor.

Lenovo ThinkPad X12 Detachable için ne kadar ödemek gerekiyor?

ThinkPad X12 Detachable’da bir adet Thunderbolt 4 ve bir adet USB 3.2 Type-C girişi, nano SIM kart yuvası ve ses jakı bulunuyor.

Lenovo ThinkPad X12 Detachable, yurt dışında bu ay içinde piyasaya çıkacak. Cihaz ABD’de 1149 dolar karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER