Eğlence

Dolby Voice video görüşmelerde ses kalitesini artıracak

dolby voice
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dolby’nin yeni ses teknolojisinin duyurusu da CES 2021 kapsamında yapıldı. Dolby Voice adını taşıyan bu yeni teknoloji, video konferans görüşmelerinde katılımcıların daha rahat duyulabilmesi amacıyla geliştirildi.

Dolby’den yapılan açıklamada, yeni özelliğin arka plan gürültüsünü bastırma ve dinamik seviyeleme gibi özellikleri bir araya getirdiğini ve böylelikle toplantılarda seslerin daha net, daha doğal ve daha az yorucu şekilde duyulmasını mümkün kıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, Dolby Voice’u ilk olarak yeni tanıtılan Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 ve Yoga Gen 6‘da kullanmak mümkün olacak. Özelliğin daha sonra hangi dizüstü bilgisayarlara geleceği konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

Dolby Voice sıra dışı bir çözüm değil

Dolby Voice’un devrim yaratan bir teknoloji olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket daha önce benzer teknolojiyi Dolby Conference Phone ve Dolby Voice Room için kullanmıştı. Söz konusu özelliklerin ikisi de kurumsal odaklı konferans çözümleri olarak öne çıkmıştı. Dolby Voice’ta ise ekstra bir donanıma ihtiyaç duyulmayacak.

Dolby Voice’ta hem gelen hem de giden ses desteklenecek. Yani hem kullanıcının sesi karşı tarafa daha net gidecek hem de karşı tarafın sesi daha net duyulacak. Dolby Voice’un özellikleri Dolby Access uygulaması üzerinden kontrol edilebilecek.

Dolby Voice ile tanışmak için şubat ayına kadar beklemek gerekiyor. Lenovo’nun Dolby Voice’la gelecek olan yeni dizüstü bilgisayarları gelecek ay içinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER