Teknoloji

Lenovo Slim serisiyle Apple’ın MacBook’larına meydan okuyor

lenovo slim 7i

Lenovo Slim serisi yeni dizüstü bilgisayarlarını gözler önüne çıkardı. Şirketin bireysel kullanıcılara yönelik ürün portföyünün zirvesine yerleşecek olan Slim serisi, Apple’ın M2 işlemcili MacBook seçeneklerine karşı Windows işletim sistemlerini tercih edenlere alternatif sunmayı hedefliyor. Şirketin hedef kitlesinde yoğun olarak mobil şekilde çalışan kreatif profesyonellerin bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

14.5 inç ekranlı Slim Pro 7 ve 14 inç ekranlı Slim 7i, serinin en çok ilgi gören modelleri olacak gibi görünüyor. Slim Pro 9i modeli ise 14.5 ve 16 inç ekran seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Slim Pro modelleri, Lenovo’nun “X Power” yazılımının güncellenmiş bir versiyonuyla geliyor. Bu yazılımın video düzenleme hızını belirgin bir şekilde artırdığı belirtiliyor. Buna ek olarak, termal kapasitede de geçmiş nesillere kıyasla yüzde 62,5 oranında bir artış sağlandığına dikkat çekiliyor.

Lenovo Slim Pro 9i
Lenovo Slim Pro 9i

Yeni Slim Pro’da sunulan bir diğer özellik ise “Premium Suite”. Lenovo bunu “kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla tasarlanmış yeni ve güncellenmiş donanım özellikleri” olarak tanımlıyor. İzleme dörtgeninin yenilenmesi, 1.5 mm. tuşlar, kızılötesi kamera, kamera kapağı, uçuş süresi sensörü ve dörtlü mikrofon kurulumu Premium Suite içinde sunulanlar arasında yer alıyor.

Slim Pro 9i modelinde 13. nesil Intel Core işlemciler kullanıcıları bekliyor. Ekran kartı seçenekleri Nvidia RTX 4070’e kadar uzanırken, 3.2K 165 Hz ekran seçeneği de potansiyel kullanıcılara sunuluyor. Daha uygun fiyatlı Slim 7 Pro modeli ise AMD Ryzen işlemcilerle gelecek. RTX 3050 ekran kartı ve 3K 120 Hz ekran seçeneği de bu modelde kullanıcıları bekliyor. Slim 7i ise Intel ekran kartlarıyla geleecek.

Lenovo Slim modelleri için ne kadar ödemek gerekiyor?

Lenovo Slim Pro 7 ve Slim 7i modelleri Kuzey Amerika’da nisan ayında sırasıyla 1200 ve 1180 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Slim Pro 9i ise mayıs ayında piyasaya çıkacak. 14.5 inç ekranlı model 1700 dolar, 16 inç model ise 1800 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER