Teknoloji

Lenovo’nun oyun tutkunları için ince ve hafif serisi Legion’a yeni dizüstü bilgisayarlar

lenovo legion slim 7i

Lenovo, oyun markası Legion’un 2023’te piyasaya süreceği en iyi dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. Bu yeni modeller arasında, 16 inçlik Lenovo Legion Slim 7i, Slim 7, Slim 5i ve Slim 5’in yenilenmiş sürümleri ile 14 inçlik yeni bir Slim 5 bulunuyor. Adlarında yer alan “slim”, yani “ince” terimlerinde de anlaşılacağı gibi, bu cihazlar piyasadaki en güçlü oyun bilgisayarlarından daha ince ve taşınabilir olmalarıyla dikkat çekiyor.

Intel ve AMD’den yeni işlemcilerin yanı sıra, bu yeni cihazlar Lenovo’nun “AI Engine+” adını verdiği fiziksel yapay zekâ (AI) çipleriyle donatıldı. Lenovo’nun açıklamasına göre, bu özellik sistemin termal ayarlarını dinamik olarak uyarlayarak “anında soğutmayı optimize eder ve en düşük gürültüyle maksimum performans sağlar.”

Bu özelliğin ne kadar önemli olduğu, performans üzerinde ne kadar etkili olduğuna bağlı olacaktır. Eğer bu dizüstü bilgisayarlar, aynı sıcaklıkta seleflerine göre çok daha yüksek kare hızları sunuyorsa veya aynı kare hızlarını çok daha düşük sıcaklıklarda koruyorsa, bu önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ne yazık ki, Lenovo yeni ürünlerle ilgili basın bülteninde somut performans tahminleri paylaşmadı. İşin içinde ne kadar karmaşık yapıda AI olduğunu ve “çok sıcak olduğunda çipi soğutma” genel ilkesini ne kadar geliştirdiğini görmemiz gerekiyor.

lenovo legion slim 5i
Lenovo Legion Slim 5i

Diğer taraftan, Slim 7 modelleri WQXGA / 240Hz ve 3.2K / 165Hz seçenekleriyle 16:10 ekran sunuyor. “Lenovo Legion TrueStrike” olarak adlandırılan klavyeler, tuş başına RGB aydınlatma, tam sayısal tuş takımı ve 1.5mm tuş hareket gibi özellikleri sunuyor. Daha uygun fiyatlı Slim 5 serisi ise biraz daha sade; 16 inçlik modellerde WXGA / 240Hz ekrana, 14 inçlik OLED ekranda sahipsiniz ve klavye dört bölgeli RGB aydınlatma sunuyor.

İlginizi çekebilir

Lenovo Legion Slim 7i ve 7 modellerinin yurt dışı başlangıç fiyatı 1.769,99 dolar iken; 16 inçlik Slim 5 ve Slim 5i’nin başlangıç fiyatları sırasıyla 1.199,99 dolar ve 1.349,99 dolar olarak belirlendi. İki Intel işlemcili modelin nisanda, iki AMD modelinin ise mayısta piyasaya sürülmesi bekleniyor. 14 inçlik Slim 5 ise ekimde satışa çıkacak ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Lenovo, Legion Slim serisi ile oyun tutkunlarına daha ince ve hafif tasarımlı, güçlü performanslı dizüstü bilgisayarlar sunarak, oyun deneyimini her yere taşımalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Yenilikçi soğutma teknolojisi ve gelişmiş işlemcilerle donatılan bu yeni modeller, oyun severlerin dikkatini çekecek gibi görünüyor. 2023’teki lansmanları ile birlikte bu ürünlerin performansı ve vaat ettikleri özellikler, kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER