Teknoloji

Lenovo Microsoft’un Surface tableti karşısında telaşlı görünmüyor

lenovo_thinkpad_tablet_2_3

Acer CEO’su JT Wang’in Microsoft’un Surface tabletien karşı takındığı katı tutumun aksine, Lenovo’nun ThinkPad İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Yöneticisi Dilip Bhatia bu tablete karşı daha sıcakkanlı ve sakin bir tutum sergiliyor. Microsoft’u stratejik bir ortak olarak nitelendiren Bhatia, Surface tabletin duyurulmasının ardından Windows 8 tabletlere olan tüketici ilgisinin arttığına dikkat çekiyor.

Bhatia’ya göre ThinkPad tablet kurumsal kullanıcıları hedeflerken Surface daha çok son kullanıcıları hedefliyor. Lenovo yöneticisi, ThinkPad Tablet 2’nin sahip olduğu iş dostu özellikleri sayesinde, diğer Windows 8 tabletlerden ayrı bir yerde duracağını dile getirdi. Lenovo’nun tabletinin bu niteliği taşımasında Windows 8’in eksiksiz Pro versiyonunu çalıştırmasının rolü de bulunuyor. Piyasaya çıkacak olan ilk Surface tabletler ise Windows RT ile, yani Windows 8 Pro’ya göre daha kısıtlı özelliklere sahip olan ve ARM tabanlı işlemcilerle çalışan bir Windows 8 sürümüyle çıkacak.

Bhatia, Surface’in son kullanıcıları hedefleyen Windows RT sürümünü baz alarak konuşuyor ve ThinkPad Tablet 2 ile aynı zamanda çıkacak bu tablete göre kendi tabletinin kurumsal uygulama ve özellik avantajlarını ön plana çıkarıyor. Ancak Lenovo’nun bu avantajı uzun soluklu olmayabilir. Çünkü Microsoft’un Surface tabletinin Windows 8 Pro ile çalışan versiyonu Windows 8 çıktıktan üç ay sonra çıkacak. Söz konusu Surface Pro tabletin Core i5 Ivy Bridge işlemci, kapasitif kalem ve USB desteğiyle birlikte sunulması, yani iş dostu niteliklere sahip olaması bekleniyor.

İlgili >> ABC News

İLGİLİ HABERLER