Teknoloji

Microsoft’tan yeni Surface Thunderbolt 4 dock tanıtıldı

surface thunderbolt 4 dock

Microsoft, Surface Thunderbolt 4 Dock’u resmen tanıttı. 299,99 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle sunulan yeni Surface dock, özel Surface Connect bağlantı noktası yerine USB-C üzerinden bağlanacak. Microsoft, USB-C veya Thunderbolt 4’e sahip olmayan Surface cihazları için tasarlanan Surface Connect bağlantı noktasıyla birlikte Surface Dock 2’yi satmaya devam etmeyi planlıyor.

Yeni Surface Thunderbolt 4 Dock, ilk kez Surface dışındaki cihazları destekleyecek. USB-C üzerinden bağlanabiliyor ve Thunderbolt 4 sayesinde 40 Gbps’ye kadar veri aktarım hızları ve 96W şarj desteği sunuyor. Önde, tek bir USB-C bağlantı noktası ve bir USB-A bağlantı noktası bulunuyor, ancak ne yazık ki bir SD kart yuvası bulunmuyor. Surface Thunderbolt 4 Dock’un arka kısmında iki USB-C bağlantı noktası, iki USB-A bağlantı noktası, 2.5 gigabitlik bir Ethernet bağlantı noktası, bir ses jakı ve güvenlik kilidi yuvası bulunuyor.

surface thunderbolt 4 dock

Surface Connect bağlantı noktasının hemen sonunu getirmese de, Microsoft’un bu yönde ilerlediği açık. Microsoft’un son Surface cihazları olan Surface Laptop 5 ve Surface Pro 9, özel Surface Connect bağlantı noktasıyla birlikte Thunderbolt 4’ü destekleyen USB-C bağlantı noktalarına sahip. Artık sadece USB-C lehine Surface Connect bağlantı noktasından vazgeçen bir Surface cihazı göreceğimiz muhtemel. Microsoft, Surface 3’ü özel Surface Connect şarj yerine sadece Micro USB şarj bağlantı noktasıyla gönderdi.

Microsoft’un, Surface cihazlarında USB-C ve hatta Thunderbolt 4’ü desteklemesi biraz zaman aldı. USB-C, 2019’da Surface Pro 7 ile nihayet geldi ve iki yıl sonra Surface Pro 8, Thunderbolt desteğiyle geldi. 2020’de Microsoft, o dönemde güvenlik endişeleri nedeniyle Surface cihazlarının Thunderbolt ile sevk edilmediğini söyledi.

Yeni Surface Thunderbolt 4 Dock, çarşamba gününden itibaren Microsoft’un kendi çevrimiçi mağazasında 299,99 dolar fiyatla yurt dışında satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER