Teknoloji

Leica M10-D dijitalde analog deneyimini sunuyor

leica m10-d

Leica, analog makine deneyimini kablosuz bağlantı özellikleriyle sunan dijital kamerası M10-D’yi tanıttı. Leica M10-D, M10-P modelinden ilham alıyor. Neredeyse tamamen sessiz çalışan bir mekanik deklanşörü nispeten küçük bir gövdede sunuyor. Çoğu dijital kameranın aksine, M10-D’nin fotoğrafların ön izlemesi için bir ekranı bulunmuyor.

Bir filme ve dijital olmayan kameraya ihtiyaç duyan analog fotoğrafçılık son birkaç yıldır yeniden ilgi görmeye başladı. Bazı şirketler bu ilgiyi karşılamak için insanlara dijital fotoğrafların fiziksel kopyalarını anında almayı sağlayan şipşak fotoğraf makineleri sunuyor.

Leica ise farklı bir yol izliyor, dijital işlevleri analog deneyimle sunuyor. Leica M10-D, bir vizöre sahip, ancak bu LCD değil. Yani, dijital fotoğraflarınızı daha sonra kontrol etmeniz gerekiyor. Bunu da iOS ve Android cihazlarda çalışan Leica FOTOS uygulaması üzerinden yapıyorsunuz.

leica m10-d

FOTOS uygulaması fotoğrafçının arzu ettiği zamanlarda dijital deneyim sunuyor. M10-D arka bölümünde bazı el kontrollerini barındırsa da, çeşitli ayarlamalar için de mobil uygulamanın kullanılması gerekiyor. Bu uygulama fotoğrafın canlı görüntüsünü göstermesinin yanı sıra, fotoğrafların doğrudan paylaşımı, kameranın deklanşörünü kullanma gibi işlere de yarıyor.

Leica M10-D teknik özellikleri

Teknik özelliklere baktığımızda, Leica M10-D’nin 24 megapiksel CMOS full-frame sensöre sahip olduğunu görüyoruz. Maestro II işlemci, 2 GB dahili hafıza, SD kart yuvasıyla depolama alanını artırma imkanı gibi özellikler de mevcut. Fotoğraflar JPEG veya DNG formatında saklanabiliyor. Makineyi satın alanlar Leica Visoflex elektronik vizöre de isteğe bağlı olarak sahip olabilyorlar.

Leica M10-D, yurt dışında kamera üreticisinin mağazalarında, butiklerinde ve anlaşmalı noktalarda 7 bin 995 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Diğer bir deyişle, bu kameraya sahip olmak için 45 bin TL civarında bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER