EğlenceTeknoloji

Valve’dan Left 4 Dead 3’ü bekleyenlere kötü haber

left 4 dead 3

HTC Vive‘ın Çin başkanı Alvin Wang Graylin, sunumlarda desteksiz bilgi vermemek gerektiğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş gibi görünüyor. Graylin, hazırladığı bir sunumda 2020’de yayınlanacak Left 4 Dead 3 sayesinde sanal gerçeklik başlığı satışlarının artacağını belirtmişti. Ancak Left 4 Dead’in yapımcısı Valve’dan gelen açıklama, ortada Graylin’in bahsettiği gibi bir durumun olmadığını gösteriyor.

Valve tarafından yapılan açıklamada, şirketin hâlihazırda Left 4 Dead serisiyle ilgili bir çalışmasının olmadığı belirtildi. Şirket, uzun süredir Left 4 Dead’e dair bir hareketinin olmadığının da altını çizdi.

Valve bundan bir süre önce oyunun yeni nesil cihazlara uygun bir versiyonunu geliştirme fikrini değerlendirmişti. Ancak şirket hâlihazırda bu konuda bir girişimde bulunmamayı seçmişe benziyor.

Valve, pek çok kişinin yalan haberlerle Left 4 Dead hayranlarını yanlış şekilde heyecanlandırdığını iddia etti. Oyuna ait olduğu söylenen konsept taslakların ve ekran görüntülerinin internete sızması da Valve’ı bu şekilde düşünmeye sevk etmiş gibi görünüyor.

Valve tarafından “üzüntüyle” yapılan Left 4 Dead 3 açıklamasının oyunun hayranlarını da üzeceği kesin. Şirketin bu yaklaşımının kısa vadede değişmesi de pek muhtemel görünmüyor. Alvin Wang Graylin ise Valve tarafından yapılan açıklamanın ardından ilk paylaşımının altına bir not düşerek, bu bilginin spekülasyona dayalı olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER