Teknoloji

Land Rover Explore Ön İnceleme: Zorlu doğa koşullarıyla mücadele edenler için

land rover exploreCat S61‘in üreticisi olan Bullitt Mobile, Mobil Dünya Kongresi’nde yer alan standında, üretimini üstlendiği bir başka yeni Android telefonu olan Land Rover Explore’un da tanıtımını gerçekleştirdi. Tıpkı Cat S61 gibi, bu telefon da sağlam ve dayanıklı bir gövdeyle geliyor. Ancak o telefondan farklı amaçlara odaklanıyor. “Outdoor” tutkunlarını hedefleyen bu telefon, bu kitlenin hoşuna gidecek ve onları yarı yolda bırakmayacak özellikleri, yetenekleri bünyesinde barındırıyor.

Land Rover Explore da kalın ve hantal bir gövdeye sahip. Buna karşın fazlasıyla sağlam.Telefon çok soğuk ve çok sıcak ortamlara dayanıklı biçimde tasarlanmış. Arka yüzü sert ve dayanıklı plastikle kaplı. Burada dört adet pin dikkat çekiyor, bunlar çeşitli aksesuarların bağlanması için kullanılıyor. Solda ses tuşları ve güç butonu yer alıyor. Önde yer alan 5 inç, 1080p ekranın altındaki ızgara görünümü ve onun hemen altındaki Land Rover yazısı, bu telefona biraz da Land Rover aracının havasını veriyor.

Land Rover vaktinin büyük çoğunluğunu dışarıda, zorlu doğa koşullarında hedefleyenler için tasarlanmış. Buna uygun özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 4000 mAh kapasiteli pil buna bir örnek. Nispeten küçük boyutlu ekranı ve güç tüketiminde aşırıya kaçmayan MediaTek Helio X27 işlemcisiyle bu telefon uzun çalışma ömrü sunacaktır. Üstelik ek pil paketini telefonun arkasına yerleştirerek daha fazla çalışma süresi elde etmek de mümkün oluyor. Pil aksesuarı zaten kalın olan telefonu daha da kalınlaştırıyor. Ancak dış dünyaya bağlı kalmaya önem verenler için bu kalınlık çok da önemli olmayacaktır.

land rover explore

Land Rover Explore’da Android 7 Nougat yüklü olarak geliyor. 4 GB RAM sayesinde bu telefon iyi bir çoklu görev deneyimi sunacaktır. Telefonun hedeflediği kitlenin işini kolaylaştıracak çeşitli uygulamalar yüklü olarak geliyor. View Ranger bunlardan bir tanesi. Bu uygulama gittiğiniz, gezdiğiniz yerlerin kaydını tutuyor, rotaları harita üzerinde sergiliyor. Sosyal ağ bölümü üzerinden de başka kullanıcılarla paylaşma imkanı sağlıyor.

Kullanıcı arayüzünde, ekranın bir köşesinde sürekli gösterilen küçük bir ikon dikkat çekiyor. Bu ikona tıkladığımızda farklı profillerin açılabildiğini gördük. Land Rover Explore’u kullanacağınız ortam veya yolculuğa göre özel bir ekran paneli oluşturabilir, buraya işinize yarayacak; hava durumu, yükseklik ve bunun gibi bilgileri sağlayacak bazı görsel bileşenleri yerleştirebilirsiniz. Öte yandan Explore Hub adı verilen bölümde de telefona yüklenebilecek çeşitli uygulamalar kategoriler hâlinde tavsiye ediliyor.

land rover explore

Bunların yanında bir de Başlat olarak nitelendirebileceğimiz bir uygulama klasörü var. Burada da AccuWeather, Trip Advisor, Strava gibi, gezginlerin veya doğaseverlerin elinin altında bulunması gereken uygulamalar yüklü olarak sunuluyor.

Land Rover Explore gösterişli bir telefon değil. Ancak gösterişi pek de önemsemeyen macera tutkunları için gayet kullanışlı ve zorlu koşullara dayanıklı bir telefon gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER