Manşetler

Cat S61 Ön İnceleme: Termal kameralı telefon şimdi daha yetenekli

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cat s61 ön incelemeBundan iki yıl önce Mobil Dünya Kongresi’nde ilk kez sergilenen Cat S60, termal kamerası ve sağlam gövdesiyle bir hayli ilgi çekmişti. Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce, bu telefonun takipçisi niteliğinde olan Cat S61’in duyurusu gerçekleştirildi. Barselona’da bu telefonu yakından inceleme ve deneyimleme fırsatı elde ettik.

Cat S61’in tasarımı genel olarak selefiyle aynı gibi görünse de, detaylara bakıldığında çeşitli farklılıklar gösteriliyor. Örneğin arka yüzey daha da sadeleştirilmiş, ana kamera ve termal kameranın bulunduğu bölümdeki fazlalıklar atılmış. Öte yandan alt kenara doğru da, 0 ile 10 metre arasında mesafe ölçmeye olanak sağlayan lazer birimi eklenmiş. Ona birazdan geleceğiz.

cat s61Karşımızda yine kalın, hantal, ancak bir o kadar da sağlam bir gövde var. Suya dayanıklılık daha da artırılmış. 3 metre derinlikteki suda 60 dakikaya kadar kalabiliyor. Telefonun suya dayanıklılığını sağlama almak amacıyla USB portu, kulaklık jakı, SIM ve microSD kart yuvaları kapaklarla kapatılmış biçimde geliyor. Sol kenarda sarı renkli, programlanabilir bir tuş var. El feneri veya benzeri gibi, sık kullandığınız bir aracın veya uygulamanın hızlı biçimde açılması için bu tuşu kullanabilirsiniz. Sağ tarafta ses tuşlarını ve güç butonunu görüyoruz.

5.2 inç Full HD ekranın altında fiziksel navigasyon tuşları bulunuyor. Akıllı telefonlarda artık bu tarz tuşları görmüyoruz. Öncesinde bile Cat S61’deki gibi eski tip, kaba görünümlü tuşları görmeyi çoktan bırakmıştık. 2018’de bu tarz navigasyon tuşlarını görmek biraz garip oluyor, ancak bu telefon için önemli olanın stil değil, kullanışlılık ve sağlamlık olduğunu unutmamak gerekiyor.

cat s61Arkada, 16 megapiksel kameranın yanında yer alan FLIR termal kameranın sıcaklık tespit aralığı daha da artırılmış. Böylelikle daha soğuk veya sıcak ortamlarda da Cat S61’i kullanmak mümkün oluyor. Kamera uygulamasına ana ekrandan, navigasyon tuşlarının hemen üstünde yer alan kısayoldan erişebilirsiniz. Kamerayı doğrulttuğunuz ortamın termal görüntüsünü görebilir, ekranda istediğiniz noktaya dokunarak o bölgenin spesifik sıcaklığını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Facebook’a termal kamera görüntüsüyle canlı yayın yapma imkanı da Cat S61 ile gelen yenilikler arasında yer alıyor.

Öte yandan sağ kenarda, ses tuşlarının altında da ortam hava kalite sensörü bulunuyor. Sensör ölçümleri telefonda yüklü gelen Air uygulaması yardımıyla görüntülenebiliyor. Bu uygulama grafiklerle, gayet açık biçimde, geçmiş bilgilerini de tutarak ortamın hava kalite kaydını görmeyi sağlıyor.

cat s61Cat S61 ile gelen bir diğer yenilik de mesafe ölçer. Arkada yer alan lazer bileşen yardımıyla Cat S61’i bir ölçüm aleti gibi kullanabilirsiniz. 10 metreye kadar ölçüm imkanı var ki, bu da birçok işte veya yerde S61’in kullanımına imkan tanıyacaktır. Denediğimiz kadarıyla bu ölçüm aracının doğruluğu yüksek. Ölçüm yapmayı sağlayan Measure uygulamasının da basit ve kullanışlı bir arayüzü var.

cat s61 ön inceleme

Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi teknik özellikler de Cat S61’in sıradan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli özellikler gibi görünüyor. Geliştirilmiş özellikler ve yeni eklenen yeteneklerle bu telefon, günün büyük kısmını dışarıda; zorlu doğa koşullarında veya şantiyelerde geçirenler için ideal gibi görünüyor. 4500 mAh kapasiteli pili ve bu pilin sunduğu hızlı şarj desteği de, dışarıda kullanım için Cat S61’i daha elverişli hâle getiren diğer önemli unsurlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER