Teknoloji

Land Rover Explore: 4000 mAh kapasiteli pil ve dayanıklı kasa

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

land rover exploreLand Rover denince pek çok kişinin aklına ilk olarak arazi koşullarına uygun taşıtlar gelir. Dayanıklılıklarıyla da meşhur olan araçlar üreten şirket, bu ününden akıllı telefon pazarında da yararlanmayı seçti. Bullitt Group ile birlikte geliştirilen Land Rover Explore, şirketin arazi araçlarının dayanıklılığını cep telefonlarına da getirmeyi vadediyor.

Explore’un özellikleri arasında göze ilk olarak 4000 mAh kapasiteli pili çarpıyor. Land Rover’dan yapılan açıklamaya göre, bu kapasite cihaz sahiplerine iki günlük bir kullanım süresi sağlıyor. Akıllı telefon için hazırlanan Adventure Pack isimli modüler aksesuar ise 3600 mAh ekstra kapasiteyi kullanıma açıyor. Adventure Pack, ekstra anteni sayesinde GPS’i de geliştiriyor.

Doğa koşulları altında pilin bitmemesi için her türlü tedbiri almış gibi görünen Land Rover’ın ekstra pil çözümleri Adventure Pack ile sınırlı kalmıyor. Battery Pack adını taşıyan modüler aksesuar 4730 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Kısacası ekstra aksesuarlarla Explore’un vadettiği kullanım süresi bir haftaya yaklaşıyor.

Suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olan telefon, 1,8 metreye kadar olan mesafelerden düşmelere karşı dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor. Suyun 1,8 metre altında da çalışmaya devam eden Explore, tuzlu sudan da etkilenmiyor.

Telefonun kişiselleştirilebilen gösterge paneli üzerinden hava durumu, rüzgar ve dalga bilgilerine hızla ulaşılabiliyor. Pusula ve SOS ışığı barındıran telefon, ViewRanger üzerinden topografik haritaları çekebiliyor.

Explore’un Full HD çözünürlüklü 5 inç ekranıyla ıslakken veya eldiven giymişken de etkileşime geçilebiliyor. Telefon kutusundan ekran koruyucuyla çıkıyor.

Telefonun kalbinde 2.6 GHz 10 çekirdekli 64-bit MediaTek Helio X27 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun arkasında 16 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Land Rover Explore, önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Telefonun Birleşik Krallık’taki fiyat etiketinde 599 pound yazacak.

İLGİLİ HABERLER