Teknoloji

Keenetic ağ ürünlerinde sunulan VPN özellikleri ile ilgili detaylar

keenetic vpn
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternet üzerinden iletişimde herkesin önem verdiği iki husus bağlantı türü ve hız. Peki bağlantılarımızın güvenliği veya gizliliği ne seviyede? İnternette gizliliğinizi ve güvenliğinizi farklı lokasyonlar arasında VPN tünelleri oluşturarak korumak mümkün. Keenetic markalı ağ ürünlerinde yüklü olarak gelen bulut temelli router işletim sistemi KeeneticOS ve onun sağladığı VPN özellikleri, dört dörtlük internet deneyimini güvenlik ve gizliliğinize dikkat ederek size sunuyor.

VPN nedir?

Virtual Private Network kelimelerinin kısaltması ile anılan VPN, kelime olarak Sanal Özel Ağlar anlamına gelmektedir. Temel olarak iki lokasyon veya ağ arasındaki fiziksel ve gerçek olmayan tüneller kurulmasıdır. Kurulan bu özel tüneller (VPN tünelleri) fiziksel olarak gerçekleşmediğinden tespit edilmeleri daha zordur. Bu sebeple VPN tünelleri bağlantınızı daha yüksek güvenlikle yapmanıza olanak tanır. Çevrimiçi gizliliğinizde VPN tünelleri önemli bir etkendir.

VPN bağlantıları nerelerde ve hangi amaçlarla kullanılır?

VPN tünelleri oluşturmanın temel olarak iki amacı olduğu söylenebilir. VPN bağlantıları genellikle gizlilik ve güvenlik amaçlarıyla oluşturuluyor. Çevrimiçi ortamda gizliliğine önem veren kullanıcılar, internet bağlantılarını VPN tünelleri sayesinde daha gizli şekilde gerçekleştiriyor. Bununla birlikte iki özel konum arasında VPN tünelleri oluşturarak davetsiz misafirleri engellemek mümkün oluyor. İnternet erişimi olan iki farklı lokasyon birbirleriyle aynı ağdaymış gibi hızlı ve güvenli bağlantı sağlanmak istendiğinde VPN tünellerine başvuruluyor. Örneğin; şirketinizin merkez ofisindeki sunuculara veya belgelere çalışanlarınızın veya diğer şubenizin güvenli bağlantılar yapabilmesi için VPN bağlantısı gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Keenetic’te sunulan VPN türleri nelerdir?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, hatta son kullanıcıların güvenliği ve gizliliği konu olduğunda sunduğu eşsiz ve çeşitli VPN özellikleriyle Keenetic bu alanda başı çekiyor. Bulut temelli KeeneticOS işletim sistemi sayesinde istenen bileşenler donanım özellikleri göz önünde bulundurularak tüm Keenetic cihazlara indirilebiliyor. Keenetic’te sunulan IPsec VPN, PPTP VPN, SSTP VPN ve L2TP VPN protokollerinden ihtiyacınız olanı seçip Keenetic cihazına kurmakta özgürsünüz. Birden fazla sunulan bu VPN bileşenleri sayesinde hangisine ihtiyacınız varsa onu kullanabilirsiniz. Keenetic’te sunulan VPN türleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • PPTP / SSTP
  • L2TP over IPSec (L2TP / IPSec)
  • WireGuard
  • OpenVPN
  • IPSec
  • IKEv2
  • GRE / IPIP / EoIP *
  • IPSec Xauth PSK (Virtual IP)

Tüm modellerinde VPN desteği veren Keenetic, premium modem router ürünleri ile çok kolay bir şekilde VPN bağlantı sağlayabiliyor. KeeneticOS yazılım sistemi ile hangi VPN tür seçimi de tamamen kullanıcıya kalıyor. VPN bağlantılı Keenetic modemler, internette iki lokasyon arasında güvenli bir bağlantı kurarak gizliliği en üst seviyeye çıkartır.

İLGİLİ HABERLER