Teknoloji

Eski Sony CEO’su Kaz Hirai emekliye ayrılıyor

kaz hirai sony

Kaz Hirai Sony CEO’luğunu geçtiğimiz yıl bırakmış, ancak şirketin yönetim kurulu başkanlığına devam etmişti. Tecrübeli yönetici, Sony’deki 35 yıllık mesaisine de nokta koymaya hazırlanıyor. Hirai, haziran ayı itibarıyla Sony’nin yönetim kurulu başkanlığını da bırakacak.

Hirai, Sony’nin tepesindeki koltuğunu daha önce finans şefi olarak görev yapan Kenichiro Yoshida‘ya bırakmıştı. Hirai ve Yoshida, birlikte Sony’yi yeniden kârlı bir şirkete dönüştürmüştü. Bu dönüşümde bileşen sektörüne ve PlayStation’a odaklanmak başı çekmişti.

Hirai, 18 Haziran’da başkanlık görevini bırakacak. Ancak Sony’nin yönetim ekibinden gelen talep doğrultusunda “kıdemli danışman” olarak şirkete hizmet vermeyi sürdürecek. Kenichiro Yoshida, Kaz Hirai’nin emeklilik kararının duyurulduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bay Hirai ile 2013’ün aralık ayından bu yana yönetim reformları için birlikte çalışıyoruz. Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğini bırakacak olsa da, Sony yönetimine en üst düzeyde destek vermeye devam edecek.”

Kaz Hirai ise aldığı kararı şu sözlerle değerlendirdi: “CEO’luk görevini geçtiğimiz yılın nisan ayında Bay Yoshida’ya devretmemin ardından Sony’nin yönetim kurulu başkanı olarak pürüzsüz bir geçişi sağlamak ve Sony’nin yönetimine destek vermek için uygun bir fırsat buldum. Sony bünyesindeki herkesin Bay Yoshida’nın güçlü liderliği altında bir araya geldiğine ve şirketin geleceğini daha parlak hâle getirmek için birlikte çalışacağına eminim. Bu nedenle 35 yılımı verdiğim Sony’den emekli oluyorum. Bu süreçte bana destek veren tüm çalışanlara ve hissedarlara en derin minnet duygularımı sunuyorum.”

Kaz Hirai Sony mesaisine 1984 yılında şirketin müzik biriminde başlamıştı. Hirai daha sonra Sony’nin plak şirketinin uluslararası pazarlama faaliyetlerini yönetmek için ABD’ye taşınmıştı. 1995’te PlayStation’ın çıkışından hemen önce Sony Computer Entertainment’a geçen Hirai, 2006’da oyun biriminin yönetimini Ken Kutaragi’den devralmıştı. Tecrübeli yönetici, Howard Stringer’in ayrılmasının ardından 2012’de Sony’nin tepesine çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER