Teknoloji

Sony CEO’su Kaz Hirai 1 Nisan’da görevini bırakacak

kaz hirai sony

kaz hiraiSony bir açıklama yaparak CEO Kaz Hirai’nin 1 Nisan itibarıyla görevinden ayrılacağını duyurdu. Hirai’den boşalacak koltuğa hâli hazırda şirketin finans şefi (CFO) Kenichiro Yoshida’nın oturacağı belirtildi. Hirai ise Sony’deki yolculuğuna şirketin yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek.

Hirai, 2012’de Howard Stringer’in yerine Sony CEO’su olmuştu. Stringer ise yönetim kurulu başkanlığına geçiş yapmıştı. 6 yıllık görev süresinin sonunda şirketi devraldığından çok daha iyi bir konuma taşımayı başaran Hirai, “Tek Sony” adını verdiği stratejiyle işleri yoluna koymuştu.

Son birkaç yıldır maliyetlerini ciddi ölçüde kısan Sony; bunun için Vaio PC birimi gibi varlıklarını elden çıkarmış, TV üretim ve satış yaklaşımında değişikliğe gitmiş ve mobil birimi için yeniden bir strateji oluşturmuştu. Hirai’nin görev süresini gölgeleyen en önemli olay ise Sony Pictures’a ait belgelerin kapsamlı bir siber saldırı sonucunda internete sızması olmuştu.

Sony’nin Hirai altında kârını yükseltmesindeki en önemli faktörler olarak ise PlayStation 4 ve akıllı telefon kameraları için satılan bileşenler ön plana çıkmıştı.

Yeni CEO Yoshida da şirketin Hirai önderliğinde gerçekleştirdiği dönüşümün önemli oyuncuları arasında bulunuyor. 2013’te CFO’luğa getirilen Yoshida, PlayStation’a öncelik vermiş ve bu tercih şirketin yeniden güç kazanmasında belirgin bir rol oynamıştı. Yoshida’nın liderliğindeki yeni yönetim yapısı ve gelecek planları ise 1 Nisan’da açıklanacak.

Kaz Hirai: Sony’nin geleceği için görevi devretme zamanı geldi

Kaz Hirai, görevden ayrılma kararına ilişkin olarak bir açıklama yayınladı. Sony CEO’su açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Şirket kritik bir kavşağa yaklaşıyor. Yeni orta vadeli planımızı açıklamaya hazırlanırken, bunun liderliği yeni bir yönetime devretmek için en uygun zaman olduğunu düşündüm. Bu kararı hem Sony’nin geleceği için hem de kendi hayatımda yeni bir sayfa açmak adına aldım.”

İLGİLİ HABERLER